ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ελλάδα αυξάνει τη ναυτική της παρουσία στην Κύπρο

Εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης σεισμογραφικών ερευνών

Kathimerini.gr

Παναγής Γαλιατσάτος

Την αναβάθμιση της παρουσίας της στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου εξετάζει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την πρόκληση, προχωρώντας ανοικτά σε σεισμογραφικές έρευνες το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Κ»   τα ελληνικά πολεμικά για να μην τροφοδοτήσουν την ένταση, την οποία καλλιεργεί η Τουρκία, παραμένουν σε απόσταση λίγων ωρών σε ετοιμότητα.

Σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου βρίσκεται μόνον η πυραυλάκατος «Καβαλούδης» ενώ πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ένα υποβρύχιο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου και μία φρεγάτα περιπολεί στα Δωδεκάνησα.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές της Ελλάδας ευελπιστούν ότι η κατάσταση στην Κύπρο θα οδηγηθεί σε εκτόνωση, καθώς στην Τουρκία ασκούνται πιέσεις από διεθνείς παράγοντες να αποσύρει το «Μπαρμπαρός» ώστε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες.
Την ίδια ώρα όμως το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει να κινείται στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου ανάμεσα στα τεμάχια 2 και 9 της Κυπριακής ΑΟζ ενώ η Τουρκία ενισχύει τις ναυτικές της δυνάμεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση