ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΥΡΩΚΟ: Το ζήτημα Γιωρκάτζη δεν έλειξε

Να ολοκληρωθεί η εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Θεσμών

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας το θέμα Γιωρκάτζη, ανέφερε:
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για το θέμα Γιωρκάτζη δεν κάναμε καμία δήλωση γιατί θεωρούμε ότι η συζήτηση δεν τελείωσε γύρω από αυτό και ως εκ τούτου εμείς θα ζητήσουμε να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους η εξέταση του στην Επιτροπή Θεσμών.
Με αφορμή όμως αυτό το θέμα το Ευρωπαϊκό Κόμμα επιμένει να καθιερωθεί και να εφαρμοστεί κατά απόλυτον τρόπο τον πόθεν έσχες για τους πολιτικούς αλλά ιδιαίτερα όλους όσους διαχειρίζονται έστω και ένα ευρώ δημόσιο χρήμα.
Επιμένουμε να καθιερωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου για όλους τους κρατικούς αξιωματούχους, για εξάλειψη της διαπλοκής, πάταξη της διαφθοράς, για λογοδοσία και εμπέδωση της χρηστής διοίκησης.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να μην μπορεί κανένας να ξεφύγει, αλλά και κανένα να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν και με αλλότρια κριτήρια.

Τέλος ήρθε η ώρα να επεξεργαστούμε νομοθεσίες και κανονισμούς για να ανοίξουν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και πληροφόρηση των πολιτών.
Προσωπικά είμαι έτοιμος ακόμα και τώρα να δώσω στη δημοσιότητα όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία και όλους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση