ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομήρου: «Στόχος της Τουρκίας να αναδειχθεί συγκυρίαρχος στην ΑΟΖ»

Ο πρόεδρος της Βουλής θέτει θέμα διάλυσης της ΚΔ

ΚΥΠΕ

Στόχος της Τουρκίας είναι να αναδειχθεί συγκυρίαρχος στον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας και να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, υποβαθμίζοντας την σε κοινότητα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Με τις χθεσινές του δηλώσεις, είπε, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου “βασικά μας έχει πει ότι θα πρέπει να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία γιατί μας είπε, είτε θα πρέπει να υπάρξει άμεση λύση στο Κυπριακό, υπονοώντας προφανώς ότι πρέπει να είναι λύση τουρκικών προδιαγραφών, είτε θα πρέπει να υπάρξει λύση συνδιαχείρισης τώρα του υποθαλάσσιου πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του φυσικού αερίου”.

Αυτό, είπε, σημαίνει προφανώς συμφωνία με το ψευδοκράτος. Δηλαδή αναγνώριση του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα, και συνεπώς διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κοινότητα για να συνομολογήσει με το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων μια συμφωνία για διαχείριση του φυσικού αερίου από τώρα.

“Αποκαλύπτονται λοιπόν πλήρως οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. Στόχος δεν είναι να εξυπηρετήσει η Τουρκία τους Τουρκοκύπριους με τη διασφάλιση του δικαιώματος να απολαμβάνουν των οφελημάτων από το Φυσικό Αέριο, που ούτως ή άλλως το δικαίωμα είναι διασφαλισμένο όταν υπάρξει λύση του Κυπριακού προβλήματος,” είπε.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση