ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Ομήρου - Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή

Στην Κύπρο ο Έλληνας Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΚΥΠΕ

Στην παροχή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας “StartUp Greece”, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Κύπρο και απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισκέπτεται την Κύπρο ύστερα από σχετική πρόσκληση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην συνάντηση με τον κ. Ομήρου, που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων, τον κ. Κωνσταντινόπουλο συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντινόπουλο για τη στήριξη της Ελλάδας στο τεχνοοικονομικό αυτό πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και την αναστολή των συνομιλιών για την επίλυσή του λόγω των τρεχουσών τουρκικών απειλών, εκβιασμών και παραβιάσεων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο κ. Ομήρου στηλίτευσε παράλληλα τη διαχρονικά αλαζονική και επιθετική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, συμπεριφέρεται διαρκώς εν αδίκω.

Εξέφρασε δε ικανοποίηση για τις μέχρι στιγμής διεθνείς αντιδράσεις έναντι των τουρκικών παραβιάσεων και τις συναφείς δηλώσεις στήριξης υπέρ της κρατικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως, οι κ.κ. Ομήρου και Κωνσταντινόπουλος αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική ύφεση που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τις δύο χώρες και για τους τρόπους αντιμετώπισής της, ειδικότερα δε για τις πολιτικές και τα διαθέσιμα εργαλεία εφαρμογής τους, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και τη δραστική μείωση της ανεργίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση