ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Σλοβακία θέλει λύση του Κυπριακού στις θέσεις Αρχών

Τόνισε ότι θα συνεχιστεί η σλοβακική παρουσία στην UNFICYP

ΚΥΠΕ

Τις διαχρονικές θέσεις αρχών της Σλοβακίας στο Κυπριακό επαναβεβαίωσε ο Πρόεδρος της χώρας Andrej Kiska, λέγοντας παράλληλα ότι θα συνεχιστεί η σλοβακική παρουσία στην UNFICYP.

Μιλώντας κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Σλοβακία, Νέαρχου Παλά, ο κ. Kiska εξέφρασε παράλληλα την προσδοκία για ευόδωση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίδοση των διαπιστευτηρίων έγινε στις 6 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ακολούθως ο Πρόεδρος Kiska δέχθηκε στο γραφείο του τον νέο Πρέσβη.

Απο την πλευρά του, ο κ. Παλάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο Kiska για την παρούσα φάση του Κυπριακού και εστιάστηκε κυρίως στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή των συνομιλιών.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σλοβακίας για τη συμμετοχή της χώρας του στην UNFICYP καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζει η Πρεσβεία της χώρας του στον ενδοκοινοτικό διάλογο μεταξύ ε/κ και τ/κ κομμάτων.

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση