ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμπληρωματικός προύπολογισμός του ΡΙΚ πέραν του ενός εκ.

Εγκρίθηκε από τη Βουλή

ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα συμπληρωματικό Προϋπολογισμό ύψους 1.038.215 ευρώ του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για την κάλυψη αναγκών σε σχέση με την ετησία δαπάνη για τα έξοδα προγραμμάτων, που ωστόσο, ως αναφέρθηκε, το ποσό αφορά την καταβολή των συντάξεων από το Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας
Παπαδόπουλος είπε ότι ο συμπληρωματικός Προϋπολογισμός αφορά το πρόβλημα με το έλλειμμα του ταμείου συντάξεων του ΡΙΚ.

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, που έκανε λόγο για διαρθρωτικές αλλαγές, θα ήταν πιο πειστικός, εάν το Κοινοβούλιο δεν βρισκόταν ενώπιον της έγκρισης συμπληρωματικού προϋπολογισμού που συνιστά διαιώνιση ενός διαρθρωτικού προβλήματος.

Το φετινό ποσό του 1,2 εκ.  του χρόνου θα είναι 4 εκ. και το 2016 δεν θα υπάρχουν ρευστά για κάλυψη των συντάξεων, είπε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί τα προβλήματα να μετατίθενται.

Συνεχίζοντας, είπε πως το ΔΗΚΟ θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό, αλλά, συνέχισε, “θέλουμε να ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο αντιμετώπισης αυτού του αναλογιστικού προβλήματος, απάντηση την οποία δεν ήταν σε θέση να δώσει στη Βουλή των ΔΣ του ΡΙΚ”.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης, ενώ διατύπωσε τη θέση ότι δικαιούνται οι υπάλληλοι να πάρουν τις συντάξεις τους, όμως ανέφερε πρέπει να ξέρουν ότι ο πολίτης καλείται να πληρώσει δύο φορές για να καλύψει σπατάλες και κακοδιαχείριση

Σημείωσε ότι μεταξύ άλλων επενδύθηκαν 20 εκ. σε αξιόγραφα και τα έχουν χάσει.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Media: Τελευταία Ενημέρωση