ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανησυχία για συλλήψεις δημοσιογράφων

Το ΣτΕ παρακολουθεί στενά τις ενέργειες των τουρκικών Αρχών σε σχέση με αρκετά ΜΜΕ

ΚΥΠΕ

Βαθιά ανησυχία για τις συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία εκφράζει ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), Νιλς Μούιζνιεκς. Καλεί τις τουρκικές Αρχές να σταματήσουν την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις αρχές του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μούιζνιεκς αναφέρει ότι οι συλλήψεις δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ αποτελούν σημαντική οπισθοχώρηση για την ελευθερίων των Μέσων στη χώρα. «Η ελευθερία των Μέσων αποτελεί μακροχρόνια πρόβλημα στην Τουρκία και τέτοια μέτρα ενέχουν υψηλό το ρίσκο της ακύρωσης της προόδου, την οποία η Τουρκία κατάφερε με κόπο τα τελευταία χρόνια» αναφέρεται. Όπως αναφέρεται, «το ΣτΕ παρακολουθεί στενά τις ενέργειες των τουρκικών Αρχών σε σχέση με αρκετά ΜΜΕ» ενώ εκφράζεται ανησυχία για παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων.

Ο κ. Μούιζνιεκς συμπληρώνει ότι οι συλλήψεις στέλνουν ένα «ανατριχιαστικό μήνυμα» σε δημοσιογράφους και διαφωνούντες στην Τουρκία. Είναι πιθανόν, οι συλλήψεις να συντείνουν στην περαιτέρω πόλωση της τουρκικής κοινωνίας και να αυξήσουν τη δημόσια δυσπιστία έναντι της ικανότητας του κράτους να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, στις 6 και 7 Ιανουαρίου, για να συζητήσει τις εξελίξεις, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Media: Τελευταία Ενημέρωση