ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΡΙΚ απένειμε τα βραβεία Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς

Ο Διαγωνισμός Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς, έγινε πια θεσμός

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε  το βράδυ της Τρίτης στο Θεατράκι του ΡΙΚ  «Ανδρέας Χριστοφίδης», η τελετή απονομής βραβείων του Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2013.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός ανέφερε στον χαιρετισμό του   ότι το κυπριώτικο σκετς, η μακροβιότερη και δημοφιλής εκπομπή του ραδιοφώνου, είναι ο ίδιος  ο κόσμος της Κύπρου μας, με τις χαρές, τους καημούς, την ιστορία, τις παραδόσεις και τα έθιμα του.

Το ΡΙΚ, πρόσθεσε ο κ. Τσαλακός, θέλει να διατηρήσει αυτό το θεατρικό είδος γραφής και γι’ αυτό προκηρύσσει κάθε χρόνο το Διαγωνισμό  Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς, που έγινε πια θεσμός, αποδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην προώθηση και την ενθάρρυνση της πνευματικής δημιουργίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού.

Το σκεπτικό της απόφασης της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, ανέγνωσε η Ανώτερη Λειτουργός Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων  Μαρία Ξενοφώντος.

Η απονομή των βραβείων έχει ως ακολούθως :
Α’ Βραβείο:  Αστέρω Αντωνίου – Κροταλία για το σκετς «Αμμέν αλείψεις τον τροχόν εν γυρίζει»
Β’ Βραβείο: Γιώργος Θεοδοσίου για το σκετς «Ουδέν καλόν απκιέρωτο, ουδέν κακόν ατιμώρητο»
Γ’ Βραβείο : Έλενα Νικολάου για το σκετς «Τα πλούτη της καρκιάς»
Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα απέσπασε η Σταυρούλα Λεωνίδου για το σκετς  «Όπου έσιει ερπίδα, έσιει τζιαί Θεό»  και   τον  Έπαινο   η Αγγέλα Σπανούδη για το σκετς «Το χωραφούι»

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Media: Τελευταία Ενημέρωση