ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΕΞ: Ανταλλαγή απόψεων για την γεωπολιτική κατάσταση της Κύπρου

Το Συμβούλιο είχε πραγματοποίησει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τον Οκτώβριο

ΚΥΠΕ

Θέματα που επηρεάζουν τη γεωπολιτική κατάσταση της Κύπρου συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και τα μέλη του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μιχάλης Ατταλίδης είπε ότι ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ολόκληρο το Συμβούλιο με τον Υπουργό Εξωτερικών, ενώ προηγήθηκε άλλη μια συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο Γραμματέας για πρακτικά θέματα οργάνωσης.

“Σήμερα κάναμε μια ανταλλαγή απόψεων για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν τη γεωπολιτική κατάσταση της Κύπρου και από πλευράς του Συμβουλίου εξηγήσαμε στον Υπουργό το πώς οργανωθήκαμε και πώς έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε”, είπε, και πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε ότι θα πραγματοποιούνται τέτοιου είδους συναντήσεις, για ανταλλαγή απόψεων σε γεωπολιτικά θέματα που επηρεάζουν την Κύπρο.

Σε ερώτηση αν το Συμβούλιο θα θέτει εκθέσεις και εισηγήσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Ατταλίδης είπε ότι το Συμβούλιο έχει ετοιμάσει ήδη κάποια σημειώματα τέτοιου είδους, τα οποία έχουν κατατεθεί στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γεωστρατηγικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε αποφάσισε στις 17 Σεπτεμβρίου το διορισμό του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών. Ηδη το Συμβούλιο πραγματοποίησε μαι συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 10 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο οργανώθηκε σε πέντε θεματικές ομάδες οι οποίες συνέρχονται σε συχνή βάση και καταρτίζουν γνώμες και απόψεις. Μια εκ των θεματικών ομάδων αφορά τη γεωπολιτική των υδρογονανθράκων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση