ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Οκτώ μέρες, μια χρονιά…

Η αρχή θα γίνει μεθαύριο από το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Οκτώ μέρες, τρεις αγώνες, δύο στόχοι. Στην καθοριστική αλλά σύντομη αυτή χρονική περίοδο εισέρχεται το ΑΠΟΕΛ από την Τετάρτη (4/3) και έχει ενώπιον του τρεις αναμετρήσεις κόντρα στην Ανόρθωση, από τις οποίες θα κριθούν πολλά στην προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων του, την κατάκτηση δηλαδή των δύο εγχώριων τίτλων.

Η αρχή θα γίνει μεθαύριο από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου, ενώ τα άλλα δύο παιγνίδια θα διεξαχθούν στο ΓΣΠ, το Σάββατο για το πρωτάθλημα και τη μεθεπόμενη Τετάρτη (11/3) ξανά για το κύπελλο.

Μέσα από τα τρία αυτά παιγνίδια ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου και πρώτη νίκη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Μόνο έτσι παραμένει το ΑΠΟΕΛ σε πορεία διάκρισης και διατήρησης των κεκτημένων της περσινής χρονιάς, μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει σωστή αντίδραση μετά την απώλεια στο ντέρμπι με την Ομόνοια και κυρίως την εμφάνιση.

Πλέον ο Τορστεν Φινκ είναι αναγκασμένος να αναθεωρήσει κάποιες από τις εκτιμήσεις του σχετικά με τις επιλογές του, να ανακατέψει τα χαρτιά του, με στόχο η ομάδα του να παρουσιαστεί καλύτερη, κυρίως πιο δημιουργική στο παιγνίδι της, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Είναι ξεκάθαρο πως συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αλλά και τις προσδοκίες, ενώ προβλεπτό και εύκολο να αντιμετωπιστεί δείχνει το γενικότερο πλάνο και παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ, στα δύο τελευταία ντέρμπι.

Τα αγωνιστικά δεδομένα παραμένουν τα ίδια, με τους γνωστούς απόντες, αφού από το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου δεν προέκυψαν επιπρόσθετα προβλήματα. Οι επιλογές παραμένουν οι ίδιες για τον Τορστεν Φινκ μέσα από τι οποίες αναμένεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για αγώνα κυπέλλου, με την πρόκριση να κρίνεται σε δύο παιγνίδια και τα περιθώρια διόρθωσης λαθών να μην είναι μεγάλα…

Στα δύο προηγούμενα παιγνίδια κόντρα στην Ανόρθωση, για το πρωτάθλημα, το ΑΠΟΕΛ πέτυχε ισάριθμες νίκες, από τότε όμως άλλαξαν πολλά και στις δύο ομάδες.

Ανόρθωση επί τρία λοιπόν, όλα με την σειρά τους και πρώτα ο αγώνας κυπέλλου μεθαύριο. Ένα καλό αποτέλεσμα, βάση για την πρόκριση ενόψει επαναληπτικού είναι το ζητούμενο και αν επιτευχθεί θα έχει διπλό κέρδος.

Την αύξηση των πιθανοτήτων για πρόκριση από την μία και την καλή ψυχολογία σε βάρος του αντιπάλου από την άλλη, για την επόμενη αναμέτρηση μαζί του, τρεις μέρες αργότερα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση