ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυρά Άγκυρας κατά Λευκωσίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Η Λευκωσία ευθύνεται για την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων»

Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη
 
«Η Λευκωσία διαδραματίζει για μια ακόμη φορά ρόλο στην επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Αυτό είναι το σύντομο σχόλιο μιας τουρκικής πηγής από τους κυβερνητικούς κύκλους της Άγκυρας σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.
 
Δίχως να επεκταθεί επί του θέματος, η πηγή της εφημερίδας μας αφήνει να εννοηθεί ότι η στάση της ε/κ πλευράς στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και στην κυπριακή ΑΟΖ έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
 
Η Άγκυρα δεν κρύβει τον εκνευρισμό της απέναντι στους χειρισμούς της ηγεσίας του Νίκου Αναστασιάδη και με τις νέες κινήσεις της σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο δείχνει ότι είναι έτοιμη να λάβει πρωτοβουλίες για να ασκήσει πίεση στην ελληνική πλευρά και φυσικά στην Λευκωσία.
 
Η νέα «κρίση» στο Αιγαίο, αρχίζει να βρίσκει αντίκτυπο το μεσημέρι της Δευτέρας στα ανατολικά παράλια του Αιγαίου. Η Άγκυρα παρακολουθεί με προσοχή την έντονη διαμαρτυρία της Αθήνας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν με ειδικά δελτία την αντίδραση της Αθήνας στην απόφαση της Άγκυρας, η οποία προβλέπει την δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο για στρατιωτικές μανούβρες μέχρι το τέλος του 2015.
 
Η νέα κίνηση της Άγκυρας έρχεται στον αντίκτυπο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας καθώς και της επίδειξης δύναμης και γοήτρου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.
 
Τέλος ας σημειωθεί ότι η ένταση στο Αιγαίο αρχίζει να βρίσκει αντίκτυπο και στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, με τα τουρκοκυπριακά μέσα να πραγματοποιούν αναφορά στον εκνευρισμό που επικρατεί στην Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτός ορίων η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση