ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αιγινά προϊόντα πόρτα - πόρτα

Ένα τυροκομείο που επενδύει στην προσωπική σχέση με τους πελάτες με έδρα την Περιστερα

Μία μικρομεσαία επιχείρηση , η οποία εξειδικεύεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα από αιγινό γάλα και  μετρά  πέντε χρόνια στο εμπόριο, ευελπιστεί να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στους καταναλωτές. Από την Περιστερώνα, κατευθείαν στον πελάτη, το τυροκομείο «Το Αιγινό», μέσα από γνήσια υλικά προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία, από την οποία μπορεί κάποιος να ανακαλύψει οτιδήποτε παράγεται από κυπριακό αιγινό γάλα.

Στο ψυγείο  του  τυροκομείου εντοπίσαμε στοιβαγμένες τις γνωστές αναρές, φρέσκες ή ώριμες, τα μαλακά και ζουμερά φρέσκα χαλλούμια με τον νορό, αλλά και τα ξηρά. Παραδίπλα, τα κυπριακά τυριά, που την περίοδο του Πάσχα έγιναν ανάρπαστα λόγω των παραδοσιακών φλαούνων,  το τρίμμα για τα μακαρόνια και λίγο παρά πέρα το αιγινό και αιγοπρόβειο γιαούρτι. Ξεχωριστή πινελιά ο παφίτικος τραχανάς , για τους λάτρεις της παραδοσιακής σούπας. Βέβαια, τα προηγούμενα, λίγο πολύ τα γνώριζαμε. Αυτό που μας φάνηκε σαν ανακάλυψη ήταν το «χαλίτζι». Μας εντυπωσίασε το όνομα, αλλά ενθουσιαστήκαμε περισσότερο με τη γεύση. Πρόκειται για ένα αλμυρό λευκό σκληρό τυρί , του οποίου η γεύση και η εμφάνιση θυμίζει ελληνική φέτα και βρίσκει τις ρίζες του στην Τυλληρία.

Στην πόρτα του καταναλωτή

Το να προμηθευτεί κάποιος τα προϊόντα δεν είναι τόσο δύσκολο. Εκτός από το πρατήριο, το οποίο βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο, στο χωριό Περιστερώνα της επαρχίας Λευκωσίας, εξυπηρετώντας τους ντόπιους αλλά και τους περαστικούς, υπάρχουν και ορισμένες  υπεραγορές  της περιοχής, οι οποίες διαθέτουν προς πώληση τα προϊόντα. Παράλληλα, γίνεται απευθείας διανομή στα σπίτια. Το φορτηγάκι του τυροκομείου φροντίζει για αυτό. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι τόσο απλό. Τους τηλεφωνάτε και σας εντοπίζουν. Εντός των ημερών, ένα από τα επόμενα κουδουνίσματα που θα δεχθείτε, μπορεί να είναι από «Το Αιγινό», προκειμένου να σας παραδώσουν τα προϊόντα που ζητήσατε.

«Ετοιμάστε, όποτε θέλετε, μία λίστα με τα γαλακτοκομικά που χρειάζεστε και ο οδηγός του τυροκομείου θα φροντίσει να τα λάβετε όσο πιο σύντομα γίνεται», εξηγεί ο ιδιοκτήτης, Χρύσανθος Χρυσάνθου. Η απάντηση στην επόμενη ερώτηση ήταν αναμενόμενη, αλλά δεν μπορούσαμε να μην την κάνουμε. Για ποιό λόγο δεν προμηθεύονται τα προϊόντα σε διάφορες υπεραγορές εκτός της περιοχής;  Όπως διευκρινίστηκε ,  το τυροκομείο επέλεξε την συγκεκριμένη τακτική,  μιας και οι συναλλαγές με υπεραγορές και μπακάλικα δεν φέρνουν συνήθως τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Η καθυστέρηση στις πληρωμές δεν βοηθά στη συνέχιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης», σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου. Εξάλλου, αποδεδειγμένα, η διαπροσωπική επαφή με τον πελάτη δημιουργεί μία σχέση εμπιστοσύνης. Το να σε γνωρίζει ο πελάτης σου είναι σημαντικό, αλλά το να μαθαίνεις από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του είναι σίγουρα σημαντικότερο.

Αιγινό ή αγελαδινό;

Αγνά προϊόντα με γάλα από  ντόπια σύγχρονη φάρμα του ιδιοκτήτη του τυροκομείου και τιμές κάτι περισσότερο από προσιτές θέλουν να προσφέρουν οι άνθρωποι που εργάζονται στην επιχείρηση.  Δεν θα παραλείπαμε, φυσικά, να δοκιμάσουμε το αιγινό γάλα  Zefkis, που επεξεργάζεται σε ειδικό παστεριωτήριο, με το οποίο συνεργάζεται το τυροκομείο. Βάζοντας λίγο στον καφέ, η δοκιμή με έπεισε. Η απορία μου, γιατί δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το συγκεκριμένο είδος γάλακτος, εξακολουθεί να παραμένει, μιας και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αγελαδινό γάλα. «Με χαμηλά λιπαρά και εύκολη πέψη, ό, τι παράγεται από αιγινό γάλα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής», λέει ο κ. Χρυσάνθου, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολλά για τα οφέλη των εν λόγω προϊόντων.  Τα πράγματα για την κτηνοτροφία, ήταν και είναι δύσκολα και ο αγώνας για επιβίωση επίπονος, δηλώνει στον «Γαστρονόμο», εξηγώντας ότι «η μη κατοχύρωση του προτύπου χαλλουμιού, επιτρέπει την κυκλοφορία στην αγορά άσχετων προϊόντων, των οποίων οι παραγωγοί με το έτσι θέλω αποκαλούν χαλλούμι».

Νοθευμένα με σκόνη ή φυτικά λίπη γαλακτοκομικά καλούνται να ανταγωνιστούν όσα τυροκομεία  δείχνουν σεβασμό στους πελάτες τους.  Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η κατοχύρωση του προτύπου χαλλουμιού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία, το πρόβλημα είναι ευρύτερο, καθώς αν δεν εφαρμοστεί το πρότυπο, το προϊόν κινδυνεύει με αφανισμό, επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του τυροκομείου. Ωστόσο, «Το Αιγινό» δεν τα βάζει κάτω, έχοντας ως όπλα στη μάχη για επιβίωση, την ποιότητα των υλικών, το μεράκι, τη διαρκή φροντίδα των ζώων της φάρμας και την άμεση σχέση με τους καταναλωτές.

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Τα γλακτοκομικά προϊόντα «Το Αιγινό» διανέμονται παγκύπρια αλλά γίνεται παράδοση κατ' οίκον κατόπιν παραγγελίας. 
13Β, Χρίστου Τσιάρτα, Περιστερώνα
Τηλ: 99651347