ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. παρά τω Προέδρω: Τρεις οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη

Η Κύπρος σημείωσε μεγάλα βήματα προόδου εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις

ΚΥΠΕ

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης συμμετείχε στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου ΕΕ – Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διοργανώνει το Economist στο Σπλιτ της Κροατίας, στις 26 με 27 Μαρτίου, με θέμα: "Can Political, Economic and Business Integration be the Catalyst for Growth".

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια πάνελ συζήτησης, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία είναι η μόνη μορφή ανάπτυξης που μπορεί να φέρει την ευημερία στους λαούς της Ευρώπης, στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: στο σταθερό και υγιή τραπεζικό τομέα, τη δημοσιονομική εξυγίανσης και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αυτή η πολιτική, είπε, έχει αποδώσει στις χώρες όπου εφαρμόστηκαν και είναι μέσω αυτής της πολιτικής που η Κύπρος θέτει τα θεμέλια για ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος.

Όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, ο κ. Πετρίδης είπε ότι είναι αναγκαία για ανάκτηση της διεθνούς εμπιστοσύνης των αγορών αλλά και των ξένων επενδυτών, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη.

Υπογράμμισε, επίσης, όπως και οι πλείστοι ομιλητές, την ανάγκη για προώθηση δραστικών διαρθρωτικών δράσεων που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,  δράσεις για εκσυγχρονισμό και απλοποίηση του κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου, προς διευκόλυνση των επενδύσεων.

Κατά η διάρκεια της συζήτησης αναγνωρίστηκε ότι η Κύπρος σημείωσε μεγάλα βήματα προόδου, αφού - εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης και εξυγίανσης - κατάφερε να μην επιβληθούν νέοι φόροι και παράλληλα διατήρησε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια για διατήρηση ενός ευνοϊκού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση