ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στάσης απαντά στον Άιντε ο ΠτΔ

Σαφές μήνυμα προς τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ.Γ και στα όσα είπε στην

Τα δικά του σαφή μηνύματα προς τον σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, τόσο για το ενδεχόμενο συζήτησης του θέματος των υδρογονανθράκων με την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό, όσο και της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί στις διαπραγματεύσεις, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς από το ΑΠΕ να σχολιάσει την συνέντευξη του αξιωματούχου των ΗΕ στην «Κ» και συγκεκριμένα την θέση που εξέφρασε πως εναπόκειται στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να απαντήσουν το εάν και πότε θα τεθεί στις διαπραγματεύσεις το θέμα των υδρογονανθράκων,  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  διευκρίνισε πως η μεθοδολογία έχει συμφωνηθεί και η ημερήσια διάταξη καθορίζεται με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί, με την υπόδειξη της κάθε πλευράς, όσον αφορά τα θέματα που θέλει να συζητηθούν.

Η εισήγηση για τη συμπλήρωση των τυχόν κενών που υπάρχουν σε όσες συγκλίσεις έχουν επιτευχθεί στο θέμα των υδρογονανθράκων, πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, δεν μπορεί να συζητηθεί παρά στο τέλος, όπως ήταν η αρχική πρόταση. Καταλήγοντας, υπέδειξε πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής στάσης.

Οι απαντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δόθηκαν στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση