ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Τότε ο Μαντούκα, τώρα;

Πάντα οι αναμετρήσεις στη Λάρνακα, κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν δύσκολες για το ΑΠΟΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Τελευταία μέρα του περασμένου Αυγούστου και πρώτος αγώνας του ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, αν και στη δεύτερη αγωνιστική, αφού το παιγνίδι της πρεμιέρας είχε αναβληθεί λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των γαλαζοκιτρίνων στα προκριματικά του Τσιάμπιονς Λικ.

Πάντα οι αναμετρήσεις στη Λάρνακα, κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν δύσκολες για το ΑΠΟΕΛ έτσι και το πρώτο φετινό παιγνίδι των δύο ομάδων. Χωρίς πολλές καλές φάσεις για γκολ μπροστά στις δύο εστίες, λίγες φορές απείλησε το ΑΠΟΕΛ και το 0-0 φυσιολογικά παρέμενε. Όλα αυτά μέχρι και το 56ο λεπτό…

Στο χρονικό αυτό σημείο ο Γιώργος Δώνης αποφασίζει να βάλει στο παιγνίδι τον Γκουστάβο Μαντούκα, αποσύροντας τον πολύ καλό φίλο του Βραζιλιάνου, Νούνο Μοράις. Δύο λεπτά αργότερα η κίνηση αυτή αποδεικνύεται καθοριστική.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα φεύγει πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και βάζει το ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ.

Πανομοιότυπος και ο τρόπος που σκοράρει ξανά ο Μαντούκα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και ενώ το ΑΠΟΕΛ δεχόταν πίεση από τον αντίπαλο και προσπαθούσε να διατηρήσει το προβάδισμα του.

Δύο κινήσεις και δύο ιδανικά τελειώματα φάσεων σε τριανταπέντε λεπτά συμμετοχής, ήταν αρκετά για να δώσουν μια πολύ σημαντική νίκη στο ΑΠΟΕΛ, την πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα, σε μια πολύ δύσκολη έδρα και σε μια βραδιά με την συνολική απόδοση της ομάδας να μην φθάνει σε ψηλά επίπεδα.

Η αξία και η εμπειρία του Γκουστάβο Μαντούκα αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρει το ΑΠΟΕΛ τους τρεις βαθμούς. Νίκη και τρεις βαθμοί είναι το ζητούμενο και αυτή τη φορά στη νέα αποστολή στο ΓΣΖ, με κάτι περισσότερο από επιτακτική την ανάγκη να φθάσει το ΑΠΟΕΛ στο στόχο του, στο χρονικό σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα.

Το ρόλο του Γκουστάβο Μαντούκα θα πρέπει τώρα να αναλάβει κάποιος άλλος, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, ίσως αποδειχθεί μοιραίο στη προσπάθεια κατάκτησης του φετινού τίτλου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση