ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο ΕΥΡΩΚΟ το μέλλον της αφερεγγυότητας

Έκτακτη κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών σήμερα στη Βουλή

[ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ]

Καθοριστική η σημερινή μέρα για το μέλλον του πλαισίου αφερεγγυότητας, μιας και στη σημερινή έκτακτη κοινή συνεδρία των Κοινοβουευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, αναμένεται να συζητηθούν οι τροπολογίες των κομμάτων επί του πλαισίου αφερεγγυότητας, οι οποίες υπερβαίνουν τις 80.

Οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ και άλλων κομμάτων, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την Κυβέρνηση, έχουν ήδη ενσωματωθεί στα τροποποιημένα νομοσχέδια, που έχουν αποσταλεί από την περασμένη Πέμπτη στα κόμματα.

Ο Συλλούρης θα καθορίσει το αποτέλεσμα
Το μέλλον του πλαισίου αφερεγγυότητας θα κριθεί ωστόσο, από τη στάση που θα τηρήσει στην Ολομέλεια ο Προέδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Την ώρα που η ισορροπία παραμένει στο 28-28, ο κ. Συλλούρης διαμηνύει πως δεν θα υπερψηφίσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας, αν δεν γίνει αποδεχτή η τροπολογία που κατάθεσε με βάση την οποία, αν οι πιστωτές εκποιήσουν μια ενυπόθηκη εξασφάλιση κάτω από το 80% του ύψους του δανείου δεν θα μπορούν να απαιτήσουν από τους εγγυητές να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό.

Μια ενδεχόμενη αρνητική ψήφος του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ, που θα οδηγήσει στην καταψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας, αναμένεται να οδηγήσει σε σοβαρές εξελίξεις στους κόλπους της Κυβέρνησης, μιας και όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή η «Κ», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται έτοιμος να «αποβάλει» το κόμμα και τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη, από το κυβερνητικό σχήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΔΕΚ: Προσπάθειες συγκλίσεων για την αφερεγγυότητα

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση