ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σαμαράς: Στήριξη στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών

Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να συμπλεύσουν και στον ενεργειακό δρόμο

ΚΥΠΕ

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε μετά την συνάντησή του στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ότι η Αθήνα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τουρκοκυπριακή πλευρά για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα "να συνεχίζεται και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, που είναι αναγκαίος να λυθεί το προβλημα, όπως ορίζεται από τις ανάγκες της Ιστορίας και των αγώνων που έχουμε δώσει μαζί".

Σε ερώτηση εάν κάτι τον ανησυχεί ή τον προβληματίζει μπροστά στο ενδεχόμενο επανεναρξης των διαπραγματεύσεων στη Κύπρο, ο κ. Σαμαράς απάντησε: "Δεν μπορώ να πώ ότι μου άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Έιντε. Ελπίζω να κινηθούν όλοι οι παράγοντες σταθεροποιητικά, και προς τη σωστή κατεύθυνση, και με τους όρους που και εμείς και η Κύπρος θέλαμε πολύ".

Επίσης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προσθεσε ότι Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να συμπλεύσουν και στον ενεργειακό δρόμο, των υδρογονανθράκων, και ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει "κάποιο πρόβλημα με το Ισραήλ", όπως συμπέρανε μερίδα του ελληνικού Τύπου από τις δηλώσεις νωρίτερα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι συζήτησε το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και "δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα ούτε με το Ισραήλ ούτε με την Αίγυπτο".

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος θα μεταβεί στο προσεχές μέλλον στο Ισραήλ, και ότι "έχουμε στενές σχέσεις και συνεργασία, έχουμε και διαφορές σε μια σειρά από ζητήματα, όμως αυτό δεν εμποδίζει το να συζητάμε και να βρίσκουμε κοινούς τρόπους επίλυσης κοινών προκλήσεων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται νέα τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου 
Αναστασιάδης - Τσίπρας: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνομιλίες

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση