ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταδίκη της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ από ΑΚΕΛ και ΠΕΟ

Το 2014 οι νεκροί μετανάστες μόνο της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου ανήλθαν στους 3,279

ΚΥΠΕ

Την πολιτική της ΕΕ απέναντι στις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών καταδίκασαν σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΕΟ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τα γραφεία της ΕΕ στον απόηχο της τραγωδίας στη Μεσόγειο, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες και με αφορμή την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στην οποία θα συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Φτάνει πια οι ανθρώπινες ζωές να μετρούνται με το χρήμα. Φτάνει πια τόση υποκρισία και τόσα κροκοδείλια δάκρυα για ζωές που χάνονται λόγω απάνθρωπων πολιτικών αποφάσεων» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε, το 2014 οι νεκροί μετανάστες μόνο της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου ανήλθαν στους 3,279. Το 2015 ο αριθμός ανήλθε ήδη στους 1,754. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπολογίζει ότι φέτος ο αριθμός των θανάτων μπορεί να φτάσει τις 30 χιλιάδες. Και αυτοί, σημείωσε, είναι μόνο οι επίσημοι αριθμοί.

Είναι πραγματικά εξαιρετικά μίζερο και ταυτόχρονα πεζά ρεαλιστικό, συνέχισε, το γεγονός ότι αυτές οι μάζες των ανθρώπων αντιμετωπίζονται ως σοβαρή απειλή και γι’ αυτό αποκρούονται με διοικητικά μέτρα. Αυτή η προσπάθεια περιχαράκωσης απέναντι στα ρεύματα των προσφύγων και της μετανάστευσης που προκαλεί η αθλιότητα, παίρνει τη μορφή συγκεκριμένων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απαίτησε από την κυβέρνηση να προωθήσει πολιτικές τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να ανταποκρίνονται σε όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού ζητήματος και που θα βασίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Κυρίτσης: Υποκρισία από τις κυρίαρχες δυνάμης της ΕΕ
Από πλευράς του ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης έκανε λόγο για υποκρισία που χαρακτηρίζει, όπως είπε, την πολιτική για τους μετανάστες των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ, τονίζοντας πως η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ χρήζει ριζικής αλλαγής ώστε να στηρίζεται στις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κατηγόρησε τους ηγέτες της ΕΕ ότι αρνούνται να ασχοληθούν με την ουσία της μεταναστευτικής έκρηξης και της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που την συνοδεύει. «Η Ευρώπη ακολουθώντας  πιστά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, έχει τεράστια ευθύνη για την ανέχεια και την προσφυγοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων» είπε, προσθέτοντας πως οι τραγωδίες που εξελίσσονται στη Μεσόγειο με χιλιάδες ψυχές να χάνονται στη θάλασσα δεν είναι δυστυχήματα αλλά εγκλήματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση