ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δικαιοσύνη χωρίς νωτιαίο μυελό

«Πάθαμε ό,τι πάθαμε και μυαλό δεν βάλαμε», είπε μιλώντας στον ΟΠΕΚ (23/04/2015) ο Κώστας Κληρίδης και για να ακριβολογώ ο νυν γενικός εισαγγελέας, καθότι και ο πρώην Κληρίδης ήτανε. Η ράτσα Κληρίδη είναι τεράστια κι έχει ως φαίνεται «κληρονομικά» πολλά από τα αξιώματα του τόπου. Δεν το σημειώνω για να προσβάλω τον νυν γεν. εισαγγελέα αλλά για να υποβάλω ότι μερικές από τις οικογένειες με τα βαριά ονόματα έχουν –κυρ Εισαγγελέα– και βαριά ευθύνη για τα χάλια που φτάσανε τον τόπο. Δεν πάθαμε ό,τι πάθαμε», επειδή ένας Γιώργος Μιχαήλ από τους Τρούλους «ξέπλενε» τα δολάρια Μιλόσεβιτς και τα έκανε μασουράκια.

Για αυτά όπως ξέρετε, τα 12 δισ. υπάρχει μια «αγία τριάδα» με ονόματα επίσης βαριά που την έβγαλε καθαρή. Είστε αποφασισμένος να ανοίξετε ξανά μια υπόθεση που πρόσβαλε και προσβάλλει και τη δικαιοσύνη και το κράτος διεθνώς; Δεν ήταν κανένας Αντρέας Γεωργίου από την Αμαργέτη που μοίραζε σε ημέτερους μίζες από τους TOR M1 κι από τους S-300. Στην Ελλάδα, την επιλεγόμενη και ψωροκώσταινα, τους στείλανε φυλακή. Εδώ όχι δεν διατάχθηκε έρευνα αλλά έπεσε βαριά σιωπή. Δεν ήταν η Μαρικού που τα Λεύκαρα που έστειλε στις ελληνικές καλένδες το πόρισμα Π. Καλλή για την τραγωδία της «Ήλιος».

Αν το ξεσκονίσετε θα βρείτε μέσα εκείνους που ευθύνονται με διευθύνσεις και ονόματα. Γι’ αυτό κυρ Εισαγγελέα όταν διακηρύττετε ότι, «αν δεν εμπεδώσουμε στον μέγιστο βαθμό το κράτος δικαίου και εφαρμόσουμε πιστά τις αρχές που αυτό πρεσβεύει, ο κόπος θα είναι χαμένος», επιτρέψτε μου να πω ότι μου θυμίζετε τη λαϊκή ρήση «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Κι αυτό διότι μέγας προστάτης και εκφραστής του κράτους δικαίου είναι κύρια ο γενικός εισαγγελέας. Όταν διαπράχθηκαν τα εγκλήματα που σημειώσαμε πιο πάνω είτε δεν υπήρχαν γενικοί εισαγγελείς είτε συνέπρατταν με τους αυτουργούς. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Η δική σας διατύπωση στην εκδήλωση του ΟΠΕΚ, ότι «στη δική μας Δημοκρατία, η εξέταση του τρόπου συμπεριφοράς φορέων εξουσίας έναντι αλλήλων, διαχρονικά και μέχρι σήμερα, δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή. Εντοπίζονταν και εντοπίζονται ακόμα, είπε, σοβαρά κρούσματα αλληλεπίδρασης, αλληλεξάρτησης και αλληλοπαρεμβάσεων», επιτρέψτε μου να πω ότι δεν περιποιεί τιμή στη δικαιοσύνη στην Κύπρο, η οποία εντοπίζει τόσα χρόνια τα κρούσματα που διαπιστώνετε αλλά δεν τα στέλνει στο εδώλιο. Και δεν το κάνει, διότι συγκαλύπτει ή και συμπράττει, πάντοτε με το αζημίωτο. Είχα γράψει ξανά ότι, όταν στην πολιτεία η ηγεσία μπορεί να είναι κατ’ επίφαση έντιμη, στη χώρα η δικαιοσύνη μπορεί να είναι κατ’ επίφαση αδέκαστη!

Αυτή η πολιτεία, αποδεδειγμένα, βρίσκεται στα πλοκάμια της πιο επικίνδυνης μαφίας. Της πολιτικής μαφίας. Αυτής που έστηνε και στήνει κόλπα, φέρνοντας στα μέτρα της κρατικές συμβάσεις και προσφορές, ενώ ταυτόχρονα –όπως η μαφία πουλάει προστασία– η πολιτική μαφία παίρνει μίζες από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να τα εξυπηρετήσει όταν έρθει η ώρα. Θέλετε λοιπόν κ. Κληρίδη να κάνετε τη διαφορά; Ακολουθήστε το παράδειγμα των Ιταλών εισαγγελέων που τα έβαλαν με την Καμόρα. Σκοτώθηκαν 14 αλλά την ξερίζωσαν, διότι είχε αρχίσει να διαβρώνει και τις ρίζες της Ιταλικής Δημοκρατίας. Και η πραγματική δικαιοσύνη είναι ο νωτιαίος μυελός της δημοκρατίας. Χωρίς αυτόν η δημοκρατία είναι εντελώς ανάπηρη…
 
 


.