ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυρά Περδίκη κατά Αβέρωφ για το νόμο των κομμάτων

Οι Οικολόγοι κατηγορούν ΔΗΣΥ για προσπάθειες πλήρους αποδυνάμωσης των μικρών κομμάτων

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Ο ΔΗΣΥ έχει αλλοφρονήσει» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Αιτία των βολών Περδίκη κατά κομμάτων δεν ήταν άλλος από την πρόταση νόμου που κατάθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Επιτροπή Θεσμών σε ότι αφορά την αλλαγή του νόμου των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Γιώργου Περδίκη η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου φαίνεται να προνοεί την μη χρηματοδότηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων με χαμηλά ποσοστά. «Επειδή απέτυχε πρόσκαιρα η προσπάθεια του για εκλογικό μέτρο φέρνει τη λεγόμενη εκμηδένιση της χρηματικής στήριξης των κομμάτων» ανέφερε για τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ο Γιώργος Περδίκης ενώ διερωτήθηκε για το αν τέλειψσαν τα χρήματα από τη FOCUS. «Θα επιμένουμε να υπάρξει πλήρης έλεγχος των κομμάτων, των σωματείων διότι αυτή η ιστορία με το μαύρο χρήμα πρέπει να τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδίκης.

Την οργή του Γιώργου Περδίκη φαίνεται να προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Θεσμών όπου έκανε λόγο για αναλογική χρηματοδότηση των κομμάτων βάσει των ποσοστών τους. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της συζήτησης πως το κυβερνών κόμμα έλαβε μικρότερη χρηματοδότηση λόγω του ότι στη χρηματοδότηση των κομμάτων εντάχθηκε και η Συμμαχία Πολιτών.

Αναμένεται η αντίδραση του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση