ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Καμία υποχώρηση για το κυπριακό ΦΑ

«Ολοι οι κάτοικοι της Κύπρου έχουν μερίδιο στο φυσικό αέριο του νησιού»

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «NTV», πριν από λίγη ώρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στην Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν μίλησε σχετικά με το μέλλον του κυπριακού φυσικού αερίου. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει καμία υποχώρηση στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ. «Δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουμε παραχωρήσεις σε ότι αφορά την ΤΔΒΚ και τα ενεργειακά αποθέματα του νησιού», αναφέρει ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τονίζει ότι όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου έχουν μερίδιο στο φυσικό αέριο του νησιού. Επίσης, δηλώνει ότι η ενδεχόμενη συμφωνία των δυο πλευρών για την κοινή διαχείριση του φυσικού αερίου θα ικανοποιήσει την κυβέρνηση του.

«Επισημάναμε με κάθε ευκαιρία ότι τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής ανήκουν σε ολόκληρο τον λαό του νησιού», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.                                 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δίνει το παράδειγμα του Βορείου Ιράκ. Τονίζει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου στις δυτικές αγορές.

Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας ολοκληρώνει την τοποθέτηση του τονίζοντας ότι η χώρα του διατηρεί την βούληση της για την λύση του Κυπριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσαβούσογλου: Πρώτα Κυπριακό, μετά Ευρώπη

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση