ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μέλλον της E.E. στη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ

Η απειλή εξόδου της Βρετανίας φαίνεται πως πλησιάζει

Kathimerini.gr

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ  πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο με σκοπό να οριστοκοποίησουν τα σχέδια τους για μια πιο ενοποιημένη Ευρωζώνη, καθώς η απειλή εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαική Ενωση φαίνεται πως πλησιάζει, σύμφωνα με ευρωπαικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η συνάντηση του Βερολίνου που θα παρευρίσκεται και ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θα πραγματοποιηθεί προς μια κατεύθυνση, η οποία πρόκειται να ταράξει την ευρωσκεπτικιστική υποψία του Λονδίνου για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων που θα χωρίζει τις χώρες σε εντός και εκτός ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο το επίσημο αντικείμενο της συζήτησης θα είναι ένας γαλλικο-γερμανικός οδηγός-χάρτης για το μέλλον των 19 κρατών-μελών σε απάντηση αιτήματος του κ. Γιουνκέρ που θέλει τα κράτη- μέλη να βρουν ένα καλύτερο τρόπο διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, η οποία έχει πληγεί από την κρίση χρέους.

Οι συζητήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον στις βρετανικές εκλογές και στη σκιά του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαική Ενωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2017.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση