ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

Οι συντάκτες της «Κ» σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον μεταδίδουν τις κρίσιμες εξελίξεις

Kathimerini.gr


Οι συντάκτες της «Κ» σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις κρίσιμες εξελίξεις προς το δημοψήφισμα της Κυριακής:

22:46  Λ. Παπαδήμος: Το δημοψήφισμα έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον της χώραςΜήνυμα του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου

22:45  ΙΟΒΕ: Ψηφίστε «ΝΑΙ» για να διαφυλάξετε τις καταθέσεις σας
Υπέρ του «ΝΑΙ» τάσσεται με ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

22:32 Αντώνης Καφετζόπουλος στη συγκέντρωση υπέρ του «ΝΑΙ»: Δεν είναι πατριωτισμός ο πολιτικός χειρισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

22.11 Αντώνης Σαμαράς: Κίνημα λαού απόψε. Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες, το ΝΑΙ που ενώνει τη χώρα, το ΝΑΙ που λυτρώνει την Ελλάδα!

21:51  Καμίνης: Λέμε ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στην Ευρώπη
Καμίνης: Λέμε ένα μεγάλο «ΝΑΙ», αγωνιζόμαστε για όλους. Η θέση που τώρα εκφράζουν οι συμπολίτες μας στην άλλη πλατεία, πόσο ταιριάζουν με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου;

Μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο, χωρίς τον χρόνο να σκεφτούμε, να συζητήσουμε ψύχραιμα και με νηφαλιότητα. Ακαταλαβίστικο το ερώτημα, ένα σεντόνι λέξεων.

Δεν τόλμησαν ούτε καν στο δημοψήφισμα να πουν μια καθαρή κουβέντα. Αυτό το κουρελόχαρτο που μας παρουσίασαν το αρνούμαστε, αλλά δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό. Ήρθαμε να δώσουμε μήνυμα που απομονώνει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες. Η δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, την χτίσαμε με κόπο και θα την διαφυλάξουμε. Πλέον κανείς δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα. Μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς όταν ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν κανέναν μισθό, καμία σύνταξη τον επόμενο μήνα.

21:49  Καμίνης: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πια συνομιλητές στην Ευρώπη.

21:47  Τσίπρας: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
Ο ελληνικός λαός έχει πολλές φορές στην ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Οι πιο λαμπρές σελίδες του τόπου ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ να ξαναγράψουμε μαζί στιγμές ιστορίας. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ένα μεγάλο και περήφανο «ΟΧΙ» στα τελεσίγραφα και σε αυτούς που σας τρομ,οκρατούν καθημερινά.

Την Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, να πούμε και ένα απόλυτο «ΟΧΙ». Οι ελληνίδες και οι έλληνες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Σας καλώ να παραμερίστε τις σειρήνες που οργιάζουν, να αποφασίσετε με το νου και την καρδιά, με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Για έναν μικρό λαό που πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια, που πολεμά έχοντας το πιο δυνατό όπλο του πλανήτη. Το δίκιο. Έχουμε το δίκιο, κανείς δεν μπορεί να το κρύψει. Θα νικήσουμε

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και εμείς, εσείς, όλοι μας, την έχουμε. Ότι και να γίνει, είμαστε οι νικητές. Η Ελλάδα και η Δημοκρατία νίκησαν. Οι απειλές και η τρομοκρατία ηττήθηκαν.

21:43  Τσίπρας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό της γεωλογικό χώρο
Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει η κοιτήδα του πολιτισμού. Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από τις δημοκρατικές της αρχές.

21:41  Τσίπρας: Εξανάγκασαν τον κόσμο στην λιτότητα
Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας στους λαούς, γιατί την Κυριακή δεν αποφασίζουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε ίσοι εναντίον ίσων εκεί.

21:40  Τσίπρας: Στον τόπο που γεννήθηκε η ΔΗμοκρατία, δίνουμε ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει στην Ευρώπη
Η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της εδώ

21:39  Τσίπρας: Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την αγωνία για την ζωή

Αποφασίζουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να δώσουμε την φωνή στον ελληνικό λαό. Γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς.

21:39  Τσίπρας: Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την αγωνία για την ζωή
Αποφασίζουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να δώσουμε την φωνή στον ελληνικό λαό. Γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς.

21:38  Τσίπρας: Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα υπερηφάνιας και αξιοπρέπειας

21:38  Τσίπρας:
Σήμερα γιορτάζει η ΔημοκρατίαΤσίπρας: Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία, είναι γιορτή, χαρά, νίκη και διέξοδος.

21:29  Βαρουφάκης στο BBC: Θα έχουμε συμφωνία
«Ισως τα πράγματα να έπρεπε να γίνουν χειρότερα, πριν καλυτερέψουν», δήλωσε στο BBC ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ακόμα πως είναι αισιόδοξος για την επίτευξη της συμφωνίας.

21:21 Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της «Κ», Γιάννης Σουλιώτης, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ ο κόσμος που βρίσκεται στο Σύνταγμα υπολογίζεται στους 30.000, ενώ αυτοί που διαδηλώνουν υπέρ του «ΝΑΙ» στο Καλλιμάρμαρο είναι περίπου 23.000.

20:32 Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της «Κ», Γιάννης Σουλιώτης, η προσέλευση και στις δύο συγκεντρώσεις, στο Καλλιμάρμαρο και την πλατεία Συντάγματος, συνεχίζεται. Νωρίτερα, επεισόδιο σημειώθηκε όταν ομάδα αναρχικών που πραγματοποιούσε μοτοπορεία, επιχείρησε να κατευθυνθεί πεζή προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της οδού Φιλελλήνων οι αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και το επεισόδιο έληξε πριν πάρει διαστάσεις.

19:39  Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο στο Σύνταγμα μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

19.20 Mega Ελλάδος: Οριακά μπροστά το «ναι» με 44,1% στο δημοψήφισμα

Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για το διακύβευμα της Κυριακής

Με μικρή διαφορά προηγείται το ναι για το δημοψήφισμα που έχει προκυρηχθεί την ερχόμενη Κυριακή. σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega Ελλάδος το «ναι» συγκεντρώνει 44,1% ενώ το «όχι» 43,7%.

19:18  ΣτΕ: Κανονικά το δημοψήφισμα της Κυριακής
Κανονικά θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις κατά της διεξαγωγής του.

18:40 Απαντώντας σε προγενέστερες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν:

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιδίδεται και πάλι σε συγκρουσιακές προς τον Έλληνα Υπoυργό Οικονομικών δηλώσεις. Φαίνεται πως δεν κατανοεί ότι ο ρόλος του Προέδρου του EG είναι να γεφυρώνει διαφορές και να μειώνει εντάσεις.

Από την πρώτη επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη, αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ντάισελμπλουμ έθεσε τον Έλληνα ομόλογό του προ του διλήμματος: Αποδέχεστε το Μνημόνιο ή το Πρόγραμμα καταρρέει (με σαφή την απειλή του κλεισίματος των τραπεζών). Και σήμερα επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις με την Ελλάδα ελπίζοντας να κερδίσει πόντους στην κούρσα εκλογής νέου Προέδρου του EG. Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο...».

18:18 Από νωρίς το απόγευμα 70 μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ στο πεδίο του Αρεως. Οι περισσότεροι βρίσκονται έξω από το κτίριο, ενώ κάποιοι έχουν εισέλθει στο εσωτερικό για να αναρτήσουν πανό.

18:17  Σαμαράς: Ηθελαν εξαρχής την έξοδο από το ευρώ
«Eξαρχής ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

18:06  Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Tui πουλάει το μερίδιό της στην Grecotel, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα

18:03  Λ. Κατσέλη: Στο 1 δισ. η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών
Επάρκεια ρευστότητας μέχρι την λήξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσωπείς των τραπεζών, μεταδίδει ο συντάκτης της «Κ», Σωτήρης Νίκας.

17:53  Αλλοθι στην έκθεση του ΔΝΤ αναζητά ο κ. Τσίπρας
Γράφουν οι Βασίλης Ζήρας, Σωτήρας Νίκας: Αλλοθι στην έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους αναζητεί πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει την προσφυγή στο δημοψήφισμα, το οποίο όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας κ. Τσακαλώτος επελέγη επειδή η συμφωνία δεν θα ψηφιζόταν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

17:47  Μέτρα της αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ»
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την ομαλή διεξαγωγή των δύο συγκεντρώσεων, η πρώτη υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής που είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο και η δεύτερη υπέρ του ΟΧΙ, στην πλατεία Συντάγματος. Διαβάστε τι γράφει ο αστυνομικός συντάκτης της «Κ» Γιάννης Σουλιώτης.

17:36 Ο Peter Spiegel των FT αναρωτιέται αν το γεγονός ότι τα δημοσιογραφικά τραπέζια που είχαν συγκεντρωθεί για την Σύνοδο Κορυφής δεν έχουν απομακρυνθεί, γιατί αναμένεται νέα Σύνοδος μετά το δημοψήφισμα.

17:24  Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

17:20
«Μαξιλάρι» ρευστότητας ύψους 1 δις ευρώ έχουν οι ελληνικές τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τον επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

17:17  Το δημοψήφισμα διεξάγεται ήδη στο TwitterΗ Αλεξάνδρα Κασσίμη γράφει: Το αρχικό κλίμα υπέρ του «Οχι» έδωσε γοργά τη θέση του, μετά την επιβολή των capital controls, σε εκείνο υπέρ του «Ναι».

17:13  Μέτρα της Ελ.Ασ. για τις συγκεντρώσεις ενόψει δημοψηφίσματος
Ο Γιάννης Σουλιώτης μεταδίδει: Εκτακτα μέτρα λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την ομαλή διεξαγωγή των δύο συγκεντρώσεων, η πρώτη υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής που είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο και η δεύτερη υπέρ του ΟΧΙ, στην πλατεία Συντάγματος. 

17:07  ​Σόιμπλε: Θα πάρουν χρόνο οι συζητήσεις για τρίτο πρόγραμμα
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι αναμένει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία θα είναι «πολύ δύσκολες» και «θα πάρουν κάποιο χρόνο», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Για τον Σόιμπλε, η κατάσταση έχει «επιδεινωθεί σημαντικά» τις τελευταίες εβδομάδες. Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έληξε, υπενθύμισε ο Σόιμπλε, και οι νέες διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης θα λάβουν χώρα σε μια «εντελώς νέα βάση και σε ένα πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί». «Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο», πρόσθεσε.

16:56  Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ
Ο Σωτήρης Νίκας μεταδίδει: Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΥΠΟΙΚ με τη συμμετοχή των:

- Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη
- Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη
- Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα
- Υποδιοικητή της ΤτΕ Θ. Μητράκου
- Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς Α. Θωμόπουλου
- Προέδρου Β. Ράπανου και Δ/ντος Συμβούλου Δ. Μαντζούνη της Alpha Bank
- Προέδρου Ν. Καραμούζη και Δ/ντος Συμβούλου Φ. Καραβία της Eurobank
- Προέδρου I. Γαμβρίλη και Δ/ντος Συμβούλου Α. Αντωνόπουλου της Attica Bank
- Προέδρου Λ. Κατσέλη και Δ/ντος Συμβούλου Λ. Φραγκαδιάκη της Εθνικής Τράπεζας
- Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσου


16.21 Το διάγγελμα Τσίπρα



16:07  Τσίπρας: σας καλώ να αποφασίσετε για μια όρθια και δημοκρατική Ελλάδα σε μία αλληλέγγυα Ευρώπη

16:06  Τσίπρας: σας καλώ να πείτε όχι στο διχασμό

16:06  Τσίπρας:
την Δευτέρα δεν θα μας χωρίζει τίποτα

16:06  Τσίπρας: πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία και να σεβαστούμε την αντίθετη άποψη

16:06  Τσίπρας: την Κυριακή κρίνεται αν θα κόψουμε κι άλλος από τους συνταξιούχους για να εξυπηρετούμε ένα μη βιώσιμο χρέος

16:05  Τσίπρα: αυτό που κρίνεται είναι αν θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας αποτυχημένης πολιτικής

16:05  Τσίπρας: Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη

16:04  Τσίπρας: η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να αποδεχθούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το χρέος

16:04  Τσίπρας: αυτή η θέση δεν παρουσιάστηκε ποτέ από τους δανειστές 5 μήνες τώρα

16:04  Τσίπρας: η έκθεση του ΔΝΤ αποτελεί δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση καθώς λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

16:03  Τσίπρας:
ας προσέλθουμε στις κάλπες με ψηχραιμία

15:58  EFSF: Η Ελλάδα χρεοκόπησε, κρατάμε στάση αναμονής
Ο Σωτήρης Νίκας μεταδίδει: Σε χρεοκοπία χωρίς επιπτώσεις - προς το παρόν - έκρινε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (EFSF) ότι βρίσκεται η Ελλάδα, μετά τη μη πληρωμή της δόσης του Ιουνίου προς το ΔΝΤ. Διαβάστε περισσότερα.

15:52  ΣΕΒ: Συμφωνία για να αποτραπεί η ολοκληρωτική καταστροφή
Η επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ, έστω και την τελευταία στιγμή, θα μπορέσει να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας και να διασφαλίσει τη συνέχιση της δυναμικής που σημειώθηκε κατά τους πρώτους μήνες του 2015, αναφέρει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας

15:42  Βαρουφάκης: Οι θεσμοί και κάποιοι εταίροι δεν ήθελαν βιώσιμη συμφωνία
«Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων οφείλεται στο ότι οι θεσμοί και κάποιοι εταίροι μας δεν ήθελαν βιώσιμη συμφωνία. Ήθελαν να ταπεινωθούμε αποδεχόμενοι σκληρή λιτότητα, μέτρα που σκοτώνουν την προοπτική ανάπτυξης και το μη βιώσιμο χρέος», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει ότι «περίπτωση κουρέματος καταθέσεων (bail in) δεν υπάρχει ανεξαρτήτως του αν οι πολίτες ψηφίσουν "ναι" ή "όχι"».

15:24  Singular Logic: Στις 9 το βράδυ η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος
Εκτίμηση αποτελέσματος θα έχουμε περίπου στις 9 το βράδυ (με την προϋπόθεση ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις) και εφόσον εκείνη την ώρα έχουν συγκεντρωθεί  τα αποτελέσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας (περίπου 2.270 τμήματα) και αυτά είναι ομαλά κατανεμημένα στην επικράτεια.

15:20  Ντάισελμπλουμ: «Ασχετα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το μέλλον της Ελλάδας είναι «εξαιρετικά δύσκολο»

15:14  Ντάισελμπλουμ: «Εντελώς λάθος» αυτό που υποστηρίζει ο Βαρουφάκης ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Οι πιστωτές δεν έχουν κάνει νέες προσφορές στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας έχει διαλέξει έναν πολύ ριψοκίνδυνο δρόμο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ