ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηχητικό ντοκουμέντο Βαρουφάκη επιβεβαιώνει την «Κ» για το plan B

Καταγράφεται ο διάλογος που είχε ο τέως υπουργός Οικονομικών με επενδυτές

Kathimerini.gr

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κ» για το λεπτομερές plan B του Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο είχε σαν στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα «που  θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή», επιβεβαιώνει το ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον οργανισμό «Official Monetary and Financial Institutions Forum».

Σε αυτό λοιπόν το ηχητικό απόσπασμα καταγράφεται ο διάλογος που είχε ο τέως υπουργός Οικονομικών με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds στις 16 Ιουλίου, με συντονιστή τον βαρόνο Νόρμαν Λάμοντ, γνωστό πολιτικό των Βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργό Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών ακούγεται στο απόσπασμα να λέει ότι το εναλλακτικό σχέδιό του, προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ακούστε το ηχητικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση Βαρουφάκη στις αποκαλύψεις για το plan B 
Καθαρές απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ζητάει το Ποτάμι 
Τι απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στην ανακοίνωση Βαρουφάκη

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ