ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τορναρίτης: Αναβαθμισμένος ο ρόλος μας στην περιοχή

«Η επίσκεψη Νετανιάχου επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο μας ρόλο» υποστηρίζει ο ΚΕ του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Η επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο επιβεβαιώνει τοn αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης σχολιάζοντας την επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο.

Ο κ. Τορναρίτης τοποθετήθηκε και επί των εξελίξεων στις συνομιλίες για το Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενισχύει τη διεθνή της παρουσία για αξιοπιστία και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή καθίσταται καθημερινά αδιαμφισβήτητο γεγονός, που επιβεβαιώνεται με τη σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.

Πρόσθεσε πως η επίσκεψη Νετανιάχου δεν εκπέμπει απλώς ηχηρά πολιτικά μηνύματα, αλλά καθορίζει και το μέλλον της στρατηγικής συνεργασίας που οικοδομούν Κύπρος και Ισραήλ στην περιοχή.

Ο κ. Τορναρίτης συνεχίζοντας είπε πως ο ενεργειακός σχεδιασμός, η ασφάλεια και η ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα.

Η Κύπρος ως το μόνο κράτος της ΕΕ στη φλεγόμενη περιοχή έχει σημαντικότατο ρόλο να διαδραματίσει, σημείωσε προσθέτοντας ότι απτό παράδειγμα του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή αποτελεί και η πρόσφατη διαμεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ώστε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός και ο Παλαιστίνιος ηγέτης να προσκληθούν για να παραστούν σε χωριστές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να παρουσιάσουν τις θέσεις στο Μεσανατολικό.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ακόμα ότι απολύτως συνδεδεμένες με τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην περιοχή είναι και οι πρόσφατες επισκέψεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της Υπάτου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση