ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μίντιλαντ - ΑΠΟΕΛ 1-2: Ο Ντέβι, σχεδόν, καθάρισε την πρόκριση

Σπουδαίο διπλό για τους πρωταθλητές μας μέσα στη Δανία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ, με μια μεστή εμφάνιση κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Δανία και πλέον βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο με αυτοκτονία θα χαθεί αυτή η πρόκριση αφού θα πρέπει να χάσει με δυο γκολ διαφορά (ή να χάσει με 2-1 και να πάει το ματς σε παράταση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» τιμώρησαν όλα τα λάθη που έγιναν στην άμυνα των Δανών κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1. Η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας στην Ευρώπη μετά από τρία ολόκληρα χρόνια.

Η Μίντιλαντ ήταν πάρα πολύ καλή στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε ένα γκολ στο 88’ όμως στη Λευκωσία τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά.
Στον επαναληπτικό, σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε σήμερα.

Μουντό ξεκίνημα και για τους δυο
Μπήκαν επιφυλακτικά στο παιχνίδι και οι δυο ομάδες. Στο πρώτο 15λεπτο δεν είδαμε κάτι το ιδιαίτερο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους παίκτες του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 21ο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Τόμας Ντε Βινσέντι από το ύψος της περιοχής.

Κίνηση «ρουά ματ» από τον Πασιένσια

Ο Βάντερ ξεκίνησε το παιχνίδι στο αριστερό άκρο και ο Ντε Βινσέντι στο δεξί. Ο Πασιένσια είδε ότι δεν μπορούσαν να αποδώσουν και τους άλλαξε πλευρά στο 24ο λεπτό του αγώνα. Μετά από αυτή την εσωτερική αλλαγή ο ΑΠΟΕΛ έγινε πιο επικίνδυνος στην επίθεση.

Άρχισε το… γλέντι ο Ντε Βινσέντι

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το μισάωρο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντε Βινσέντι όμως το μισό γκολ ανήκει στο Λεάλ. Ο Πορτογάλος έφυγε πίσω από την άμυνα των Δανών, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αργεντινό. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει και 2ο γκολ με τον Ντε Βινσέντι και πάλι. Ο Αργεντινός το πήρε πάνω του, πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο, έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής, εξαπόλυσε ένα δυνατό σουτ και κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Νταλίν ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Ο Βάτερμαν δήλωσε παρών

Η Μίντιλαντ κυνήγησε ένα γκολ πριν το ημίχρονο όμως ο Βάτερμαν δήλωσε παρών. Ο Ολλανδός έκανε διπλή απόκρουση στα σουτ των  Ρόιερ και Σίστο και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια με το 0-2.

Επιθετικός μονόλογος των Δανών
Όπως ήταν φυσιολογικό η Μίντιλαντ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 46ο λεπτό Όλσον βρέθηκε απέναντι από το Βάτερμαν, μέσα στη μικρή περιοχή όμως το σουτ που έκανε ήταν απογοητευτικό. Ένα λεπτό αργότερο ο Πούσιτς έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά. Στο 61’ ο Ρόιερ σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν. Στο 64’ ο Μίντιλαντ  έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Σίστο νικήθηκε δυο φορές από τους Σέρτζιο και Βάτερμαν.

Τεράστια ευκαιρία για το 0-3
Όσο περνούσε ο χρόνος η Μίντιλαντ έβγαζε όλο και περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Στο 73ο λεπτό, μετά από μια ολιγωρία της άμυνας της Μίντιλαντ, ο Λεάλ έκλεψε τη μπάλα και βρέθηκε απέναντι από το Νταλίν όμως τα πλασέ του ήταν άστοχο.

Γκολ για τους Δανούς

Η Μίντιλαντ πίεσε πάρα πολύ στο 2ο ημίχρονο και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 88ο λεπτό ο Πόουλσεν μείωσε σε 2-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων. Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο ΑΠΟΕΛ έχει αποκτήσει ένα τεράστιο προβάδισμα για τη πρόκριση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση