ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεϊμαράκης: Καλύτερη κακή συμφωνία από την μη συμφωνία

Η Ν.Δ. θα στηρίξει τα νομοσχέδια που διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική

Kathimerini.gr

Η Ν.Δ. θα στηρίξει τα νομοσχέδια που διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική, στη λογική ότι μία κακή συμφωνία μπορεί να βελτιωθεί στην πορεία, ενώ η μη συμφωνία συνιστά καταστροφή, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1.

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε ανοικτός έναντι μίας κυβερνητικής πρότασης για συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ. σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης  «εφόσον αυτό ζητηθεί από την κυβέρνηση», ωστόσο άφησε και σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι  δεν μπορεί να είναι σοβαρό επιχείρημα ότι η χώρα δεν βγήκε από το ευρώ επειδή, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «δεν έφταναν τα συναλλαγματικά αποθέματα».

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι για την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουδέποτε υπήρξε σχέδιο εξόδου από το ευρώ, ενώ αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα διερωτήθηκε: «Γι αυτό αποδέχεται, τώρα, μία βαριά συμφωνία, για να αυξήσει δυσαρέσκεια των ελλήνων για την ευρωζώνη;»

Οσον αφορά την υπόθεση Βαρουφάκη, ζήτησε τη διερεύνηση των ευθυνών πρώην υπουργού Οικονομικών, οι οποίες δεν απέκλεισε να είναι πέραν από πολιτικές και ποινικές, ωστόσο διατήρησε πιο μετριοπαθή στάση απέναντι στον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας:

«Αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα μία απειρία, καλείται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και αυτό θα έπρεπε να το αξιολογήσει στις κάλπες ο ελληνικός λαός και να αξιοποιήσει την εμπειρία που υπήρχε».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ