ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

8 άνδρες απήχθησαν από το μέτωπο αλ Νόσρα

Είχαν μπει πρόσφατα στο έδαφος της Συρίας για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, απήγαγαν οκτώ μαχητές που είχαν εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ στο έδαφος της Τουρκίας και είχαν μπει πρόσφατα στο έδαφος της Συρίας για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), γνωστοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

"Στοιχεία του Μετώπου αλ Νόσρα απήγαγαν το βράδυ της Τετάρτης τον επικεφαλής της μονάδας υπ' αριθμόν 30 μαζί με επτά από τους άνδρες του, ενώ επέστρεφαν από μια συνάντηση στο Άζαζ" στο αρχηγείο τους στο χωριό Μαλκίγια, στην επαρχία Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Η συνάντηση στο Άζαζ αποσκοπούσε στον συντονισμό με άλλες οργανώσεις των ανταρτών επί του πεδίου για την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του ΙΚ στο βορειοανατολικό τμήμα του Χαλεπιού. Η απαγωγή έγινε σε ένα σημείο ελέγχου του αλ Νόσρα", κοντά στο Άζαζ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα μέλη της μονάδας 30 είναι κυρίως Τουρκομάνοι και μετριοπαθείς αντάρτες προσκείμενοι στις ΗΠΑ, που είχαν εκδιωχθεί από τα εδάφη που ήλεγχαν στη Συρία από το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση