ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμένοι στα τηλεοπτικά τρέιλερ

Νέες σειρές και παραγωγές σχηματίζουν το προφίλ της νέας σεζόν

Εν μέσω καλοκαιρινής αποχαύνωσης, παγωμένης μπύρας, μπαλκονιού και παραλίας η κυπριακή τηλεόραση, όπως κάθε χρόνο, βγάζει από τη ναφθαλίνη παλιές, αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές για να καλύψει το κενό νέων παραγωγών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι σειρές που προβάλλονται σε επανάληψη αγαπημένες, αφού κάποιες ακόμη δεν τις έχουμε ξεπεράσει από τότε που προβλήθηκαν πρώτη φορά στη μικρή μας οθόνη. Μάλιστα, παρακολουθώντας κάποιες άλλες, οι οποίες την εποχή που προβάλλονταν πιστεύαμε πως ήταν αριστουργήματα, σήμερα φαίνονται η σκιά του εαυτού τους. Ανάμεσα, λοιπόν, στον μακρύ χορό των επαναλήψεων των κυπριακών καναλιών άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα τρέιλερ ή καλύτερα μικρά τιζεράκια (teasers) που μας δίνουν μικρές μικρές δόσεις από το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε από το φθινόπωρο στην κυπριακή τηλεόραση.

Πολλή ελληνοκυπριακό δράμα σε καθημερινή βάση, μια ανέλπιστη στροφή στη σάτιρα, ελάχιστη κωμωδία, παιδικά και άλλα τάλεντ σόου, ανδρικά και γυναικεία καλλιστεία, μαγκαζίνο, απογευματινές εκπομπές και ενημέρωση είναι συνοπτικά τα συστατικά της συνταγής που μαγειρεύεται για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Με μία γρήγορη ματιά, μέσα από τα τρέιλερ και τα δελτία Τύπου, παρατηρώ πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δούμε και θα δοκιμάσουμε την ίδια συνταγή με κάποιες μικρές αλλαγές.

Εγχώριας παραγωγής μακρόσυρτες σαπουνόπερες σε καθημερινή βάση που θα προβάλλονται ταυτόχρονα και στην Ελλάδα με το «Μπρούσκο» να παίρνει εισιτήριο για τρίτη σεζόν, Σίγμα, ΑΝΤ1 και Mega να έχουν τον πρώτο λόγο στο πεδίο της παραγωγής των σίριαλ και μία εκ πρώτης όψεως ενδιαφέρουσα κωμική σειρά που γυρίζεται στο ερειπωμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια στον Πεδουλά από το Mega με τίτλο «Σημεία και Τέρατα».

Απεύχομαι βέβαια η σειρά να επαληθεύει το όνομά της μετά την πρώτη της προβολή. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Mega ήταν το πρώτο κανάλι που μας έμπασε στα άδυτα του προγραμματισμού του για την νέα σεζόν με την προβολή των πρώτων τρέιλερ από τις αρχές του καλοκαιριού με τα καλλιστεία και την παιδική έκδοση του «DanSing» χωρίς αποχωρήσεις για να μην πάθουν παιδιά και γονείς ψυχολογικά. Αν και αναμένω με αγωνία το πρώτο τρέιλερ για τις φετινές «Πατάτες Αντιναχτές», οι οποίες πληροφορούμαι πως ανασυντάσσουν δυνάμεις και εντάσσουν νέο αίμα στο δυναμικό τους μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρους των συνεργατών τους που έβαλαν πλώρη για το Mega, δημιουργώντας ένα κράμα από «Πατάτες» υπό τον επιθετικό τίτλο «Πατάτε τους».

Ανάμεσα στα μελό τρέιλερ των δακρύβρεχτων καθημερινών σειρών, των χιουμοριστικών του «Show και Αβλαβές» και «Πατάτε τους» εκείνο που ξεχωρίζει είναι το τρέιλερ του τρίτου κύκλου της σειράς εποχής του ΡΙΚ «Πέτρινο Ποτάμι». Αν και για τρίτη χρονιά η συγκεκριμένη σειρά δείχνει πως ανανεώνεται τόσο σκηνοθετικά όσο και σε επίπεδο εξέλιξης της πλοκής. Αν και έχουμε χαθεί μέσα στα τρέιλερ, τα οποία τις περισσότερες φορές αυξάνουν τις προσδοκίες μας και στην τελική απογοητευόμαστε η πραγματικότητα θα έρθει το φθινόπωρο. Μέχρι τότε απολαύστε επαναλήψεις και παγωμένη μπύρα στο μπαλκόνι.

Media: Τελευταία Ενημέρωση