ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναζητείται επενδυτής για μεγαλεπήβολα έργα

Επιδιώκουν την εξασφάλιση χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν

Χωρίς επενδυτή παραμένουν τουλάχιστον 27 έργα μεγάλης ανάπτυξης στην κυπριακή αγορά, για τα οποία αναζητείται η εξεύρεση χρηματοδότησης. Γήπεδα γκολφ, θέρετρα διακοπών, ιατρικά κέντρα, ξενοδοχεία σπα, ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, πολυτελείς επαύλεις, ηλιακά συστήματα, πύργοι και εμπορικά κέντρα συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα φιλόδοξα έργα, τα οποία είτε πάγωσαν μετά το κούρεμα καταθέσεων είτε είναι απαραίτητη η εξεύρεση επενδυτή για την έναρξη ή αποπεράτωσή τους.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) καλούνται οι εν δυνάμει επενδυτές να εκφράσουν ενδιαφέρον για τα έργα, για τα οποία αναζητούνται μνηστήρες.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στην οικιστική όσο και στην εμπορική ανάπτυξη των έργων, καθώς η μία ανάπτυξη δείχνει να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την θετική πορεία και απόδοση της άλλης.

Σε βουνό και θάλασσα

Del Mar
Ως εξαιρετικού επιπέδου έργο οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης παρουσιάζεται το Del Mar στην ακτογραμμή της Λεμεσού απευθυνόμενο σε εύπορους ιδιοκτήτες. Γυμναστήριο, σπα, υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, μοντέρνα διακόσμηση, καταστήματα με επώνυμες μάρκες, μπουτίκ, καφετέριες και εστιατόρια, γήπεδο τένις, παιδότοπος, δημόσιος χώρος στάθμευσης για 150 αυτοκίνητα και επιπρόσθετος χώρος 96 θέσεων, 180 διαμερίσματα 2, 3 και 4 υπνοδωματίων συνθέτουν το έργο της Λεμεσού.

Leptos Group – Coral Bay Integrated Resort
Στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων και στην καθορισμένη περιοχή για την επερχόμενη Μαρίνα Πάφου θα ανεγερθεί το Coral Bay Intergrated Resort. Το θέρετρο του Ομίλου Λεπτού αναμένεται να συμπεριλαμβάνει το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Coral Beach Hotel με 424 υφιστάμενα δωμάτια, το πολυτελές ξενοδοχείο Thalassa Hotel με 58 σουίτες, βίλες που θα εκτείνονται σε συνολικά 106.000 τ.μ., καθώς και βίλες με συγκροτήματα διαμερισμάτων, εμπορικά καταστήματα και χώρους διασκέδασης

Educ.Pole
Τοποθετημένο σε περιβαλλοντική τοποθεσία στην Παλώδια, το Educ.Pole αποτελεί επενδυτική ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο, που επιθυμεί να επεκτείνει ή να επενδύσει σε ένα σημαντικό έργο με κοινό παρονομαστή την «Ανώτατη Εκπαίδευση». Η συνολική επιφάνεια είναι 241.000 τ.μ. με 15% (36.150 τ.μ.) να αναγνωρίζονται ως δημόσιες πράσινες εκτάσεις, ενώ στο έργο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου (Uni.Pole), ιατρικό κέντρο, συνεδριακό κέντρο, εμπορική ανάπτυξη και δύο φωτοβολταϊκά πάρκα.

Santa Barbara Hills Park
Ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με 170 δωμάτια σε συνολική έκταση 38.767 τ.μ. με 221 πολυτελείς σουίτες, μονοκατοικίες και βίλες δύο υπνοδωματίων προς πώληση ή ενοικίαση, αθλητικό κέντρο και πολυθεματικό πάρκο έκτασης 50.248 τ.μ., κέντρο αποκατάστασης και γηριατρικής φροντίδας μέχρι 400 δωματίων και έκτασης 25.201 τ.μ. θα στεγάζονται στο Santa Barbara Hills Park. Οσον αφορά στην οικιστική ανάπτυξη, 700 ακίνητα θα διατεθούν προς πώληση σε μία συνολική έκταση 378.648 τ.μ.

The Continent Resort
Χώρος διαμονής και θέρετρο για πολυτελείς διακοπές θεωρείται το Continest Resort, το οποίο βρίσκεται μεταξύ του Κόλπου των Κοραλίων και του Αγίου Γεωργίου Πέγειας. Εξελιγμένες κατοικίες και θέρετρο διακοπών, υψηλών προδιαγραφών πεντάστερο ξενοδοχείο, 300 πολυτελείς βίλες, οικιστικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις συνθέτουν το έργο, για το οποίο πραγματοποιούνται κατασκευές.

Berengaria Hotel Spa
Στο χωριό Πρόδρομος στην οροσειρά του Τροόδους με υψόμετρο 1500 μέτρων, το Berengaria Hotel Spa αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη. Αποτελούμενο από 1050 δωμάτια και σουίτες, το ολοκληρωμένο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, στο οποίο θα στεγάζονται σπα και κέντρο ομορφιάς, υγείας και αθλητισμού στοχεύει στην προσέλκυση επιχειρηματιών επισκεπτών, προσφέροντας ευρύ φάσμα επιπρόσθετων εγκαταστάσεων, όπως αίθουσες συσκέψεων και εκθεσιακούς χώρους. Για το έργο, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί η κατασκευή/ανακαίνισή του από την κυβέρνηση, εκκρεμεί η έγκριση του ΚΟΤ.

Πολυτελείς χώροι

Leptos Group – Leptos Marina Residences
Στα 500 μέτρα από τη Μαρίνα Λεμεσού στο κέντρο της πόλης, το Leptos Marina Residences εντάσσεται στο σχέδιο αστικής ανάπλασης για πολυώροφα κτήρια, τα οποία θα συνδυάζουν αρμονικά οι χώροι γραφείων υψηλής τεχνολογίας και πολυτελείς οικιστικοί χώροι. Στα 4.856 τ.μ. ανέρχεται η έκταση των γραφείων σε 11 ορόφους και στα 32.737 τ.μ. τα πολυτελή διαμερίσματα και οι μονοκατοικίες δίπλα στη θάλασσα σε τουλάχιστον 17 ορόφους.
Leptos Group Project – Neapolis

Στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Πάφου, ως η πρώτη οικολογική πόλη στη Μεσόγειο παρουσιάζεται το Neapolis του ομίλου Leptos, με πάρκο υγειονομικής περίθαλψης, ιδιωτικό πανεπιστήμιο, εμπορικό πάρκο, μεγάλη οικιστική ζώνη, που θα περιλαμβάνει διαμερίσματα και βίλες. Η ακαθάριστη αξία του έργου των 1.135.000 τ.μ., που επιδιώκει την εξασφάλιση χρηματοδότησης, υπολογίζεται στα 2.800.000.000 ευρώ, ενώ η οικοδομήσιμη περιοχή είναι 780.000 τ.μ. και η πράσινη ζώνη 700.000 τ.μ, την ώρα που τόσο το ιδιωτικό πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο ήδη λειτουργούν σε παρακείμενους χώρους.

Limassol Marina
Παρόλο που για περισσότερο από ένα χρόνο η Μαρίνα Λεμεσού κατάφερε να προσελκύσει εγχώριους και ξένους επισκέπτες, δίνοντας έντονη την αίσθηση της «ζωής κοντά στη θάλασσα», διαθέτοντας 74 βίλες με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στην παραλία, 121 πολυτελή διαμερίσματα και 650 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι και 110 μέτρων, εντούτοις αναζητείται επενδυτής για ένα κομμάτι της οικιστικής ανάπτυξης, το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί. Τόσο η πορεία του εμπορικού τμήματος, με καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, στα οποία η επισκεψιμότητα την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όσο και η πορεία των ακινήτων, με τις πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει τα 177 εκατ. ευρώ, αφήνουν ικανοποιημένους τους υπεύθυνους του έργου.

Nicosia City Mall
Ενα από τα βασικότερα έργα στην κατηγορία των εμπορικών κέντρων και κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Λευκωσίας αναμένεται να είναι το Nicosia City Mall. Το εμπορικό κέντρο, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται, πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 120 μονάδες από καταστήματα μόδας, αθλητικών, ηλεκτρονικών, ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, καφετεριών, σινεμά, μπόουλινγκ και παιδικής χαράς. Με συνολική έκταση 61.216 τ.μ. και στεγασμένο χώρο 113.000 τ.μ., το έργο έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες. Παρόλο που οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012, εντούτοις το Nicosia City Mall ακόμη να ολοκληρωθεί εξαιτίας παγώματος των εργασιών.

Ιατρικά κέντρα

Athena Medical Center
Επαγγελματικό ιατρικό κέντρο στην καρδιά της Λευκωσίας κοντά στους κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους, με στόχο την παροχή ιατρικής περίθαλψης τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους ασθενείς είναι το Athena Medical Center, το οποίο αναζητεί επενδυτή. Το έργο υπόσχεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, αναπτύσσοντας συνεργασία με την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Περισσότερες από 30 επαγγελματικές ιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες θα προσφέρονται στο ιατρικό κέντρο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται κλινικό εργαστήριο, ακτινολογικό κέντρο, ιατρικό σπα και φυσιοθεραπευτήριο.

Gardea Private Medical Resort
Πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σε μία καταπράσινη περιοχή επιδιώκει να ανεγερθεί ιδιωτικό ιατρικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών. Το κέντρο αποκατάστασης με περίπου 100 δίκλινα δωμάτια, οι κατάλληλες εγκαταστάσεις σπα και θεραπείας, το ερευνητικό κέντρο, ο ξενώνας με 30 δίκλινα δωμάτια, η λέσχη με εγκαταστάσεις αναψυχής και καταστήματα, οι οικιστικές μονάδες που αποτελούνται από 90 διαμερίσματα, είναι μερικές από τις υπηρεσίες του ιατρικού κέντρου Gardea Private Medical Resort.

MedLifeVillage
Στο χωριό Δρούσια, στα σύνορα με το Εθνικό Πάρκο Χερσονήσου Ακάμα, το MedLifeVillage χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος ανάπτυξη, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων για πιο υγιεινό τρόπο ζωής συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Επτά ανεξάρτητες βίλες με ιδιωτική πισίνα, 174 διαμερίσματα, σπα, δύο γήπεδα τένις, μίνι γκολφ, μικρό εμπορικό κέντρο με 8 καταστήματα, ιατρική κλινική, εστιατόρια, καφετέρια και μπαρ θα βρίσκονται στο έργο, το οποίο έχει ήδη αδειοδοτηθεί.

Ενεργειακοί σταθμοί

First Electric Ltd
Χρηματοδότηση επιδιώκει να εξασφαλίσει ο πρώτος ανεξάρτητος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο αναμένεται να ανεγερθεί στη Λάρνακα. Τα στάδια υλοποίησης του First Electric Ltd είναι αφενός η κατασκευή και η λειτουργία πλήρως ανεπτυγμένου σταθμού που θα τροφοδοτείται από βαρύ μαζούτ και αφετέρου η επέκταση και λειτουργία μονάδας διαχείρισης και επεξεργασίας αποβλήτων, σταθμός συμπαραγωγής με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρική ενέργεια. Η πρώτη φάση λειτουργίας του σταθμού θα αφορά την εγκατάσταση 20 μεγαβάτ και η δεύτερη φάση την εγκατάσταση 29,9 μεγαβάτ.

Helios Cyprus
Σταθμός ηλιακής θερμικής ενέργειας ισχύος 50,76 μεγαβάτ συνολικού κόστους 175 εκατ. ευρώ είναι από τα σημαντικά ενεργειακά έργα, για τα οποία αναζητείται χρηματοδότηση. Ορίζοντας για τη λειτουργία του Helios Cyprus, το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 46,6 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ο Δεκέμβριος του 2016. Το έργο για το οποίο αναμένεται να υπογραφεί συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την ΑΗΚ θα εκτείνεται σε 2 εκατ. τ.μ.

Χρηματοδότηση χρειάζονται τα θέρετρα γκολφ

Την τιμητική τους φαίνεται να έχουν τα θέρετρα γκολφ, καθώς σημαντικό μέρος των έργων μεγάλης ανάπτυξης, που αναζητούν επενδυτή και χρηματοδότηση, αφορούν σε τέτοιου είδους αναπτύξεις. Γήπεδα γκολφ 18 οπών, που στόχο έχουν την προσέλκυση των λάτρων του αθλήματος, σε συνδυασμό με επαύλεις, πολυτελή διαμερίσματα, βίλες και πεντάστερα ξενοδοχεία, από τη μία, και εμπορικά καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους, συνεδριακά κέντρα φιλοδοξούν να ανεγερθούν σε παράλιες περιοχές, σε ήσυχες τοποθεσίες μακριά από τον θόρυβο των εν λόγω πόλεων.


Aristo Eagle Pine Golf Resort
Γύρω από τα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Παραμάλι και Σωτήρα Λεμεσού, το Aristo Eagle Pine Golf Resort, ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών φιλοδοξεί να προσελκύσει τους λάτρεις του αθλήματος. Πέντε ενοποιημένες αναπτύξεις συνολικής έκτασης 23.992 τ.μ., με δομήσιμη επιφάνεια 4.214 τ.μ. και συνολική έκταση του γκολφ στα 770.717, γκολφ κλαμπ με συνολικό συντελεστή δόμησης 3.153 τ.μ., κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου έκτασης 155.627 τ.μ. και χώροι για ψυχαγωγικές δραστηριότητες 51.486 τ.μ. είναι μερικά από τα στοιχεία που αφορούν στο έργο της Aristo.

Aristo Venus Rock Resort
Το μεγαλύτερο θέρετρο γκολφ στην ανατολική Μεσόγειο φιλοδοξεί να καταστεί το Aristo Venus Rock Resort στην τοποθεσία Χα Ποτάμι, στο χωριό Κούκλια της Πάφου. Η εκτιμώμενη ανάπτυξη αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ με την αξία των πωλήσεων να υπολογίζεται πάνω από 4 δισ. ευρώ, ενώ το θέρετρο του ομίλου Aristo περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών, συμπεριλαμβάνοντας τόσο οικιστική όσο και οικιστική ανάπτυξη. Με έκταση περίπου 10 εκατ. τ.μ., στο έργο θα ενταχθούν ιδιωτικές κατοικίες, ξενοδοχείο πέντε αστέρων, πολυτελείς βίλες, επαγγελματικοί χώροι, όπως επίσης και καταφύγιο γιοτ και αλιευτικών πλοίων με χώρο για περισσότερα από 120 ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Elea Estate
Για το ήδη υπάρχον θέρετρο γκολφ 18 οπών στην Πάφο, με ξενοδοχείο, για το οποίο εκκρεμεί η έγκριση του ΚΟΤ, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, σπα, γυμναστήριο, πισίνα, αλλά και καταστήματα αναζητείται επενδυτής. Το κύριο σχέδιο (masterplan) του Elea Estate, το οποίο θα περιλαμβάνει και οικιστική ανάπτυξη με 500 ακίνητα, μεταξύ άλλων βίλες και διαμερίσματα, έχει εξασφαλίσει όλες τις σχετικές πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες.

Limassol Greens Golf Resort
Πολεοδομική άδεια για τη δημιουργία ολοκληρωμένου γκολφ σε συνδυασμό με οικιστική ανάπτυξη εξασφάλισε ο όμιλος Λανίτη στο Φασούρι της Λεμεσού. Η συνολική ανάπτυξη υπολογίζεται στα 150.000 τ.μ. σε μία έκταση 1.500.000 τ.μ., διαθέτοντας μεταξύ άλλων 397 βίλες, 264 διαμερίσματα, 100 οικόπεδα για βίλες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, κέντρο υγείας και αθλητισμού, καθώς και εμπορικά καταστήματα. Εκτός του όμιλο Λανίτη, στο Limassol Greens Golf Resort συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Cybarco και η AECOM/EDAW παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των επιχειρήσεων ως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του masterplan.

Limni Bay
Ως υψηλής ποιότητα θέρετρο χαρακτηρίζεται το αναμενόμενο Limni Bay στην περιοχή Λίμνη, 3 χιλιόμετρα από την Πόλη της Χρυσοχούς. Δύο γήπεδα γκολφ με δύο λέσχες, πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, υψηλού επιπέδου οικιστικές μονάδες, με ανεξάρτητες βίλες, εμπορικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της Λίμνης και εκκλησάκι είναι μόνο μερικά από τα μέρη του έργου.

St. Elisabeth Golf Resort
Ακόμα ένα θέρετρο γκολφ με παράλληλες αναπτύξεις ψάχνει επενδυτή στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού. Με συντελεστή δόμησης περισσότερο από 150.000 τ.μ. το St. Elisabeth Golf Resort θα αποτελείται από ξενοδοχείο πέντε αστέρων, γήπεδο γκολφ, εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστήριο, παιδική λέσχη, ελαιοτριβείο, τοπικό οινοποιείο, μουσείο, συνεδριακό κέντρο, φωτοβολταϊκό πάρκο, εστιατόρια, 50 ανεξάρτητες βίλες, σπα, γήπεδα ποδοσφαίρου, καταστήματα και πολιτιστικό κέντρο.

Vasa Golf Resort
Ως χαλαρωτική απόδραση από τη βαβούρα και την πολυάσχολη ζωή της πόλης φαίνεται να προσφέρεται το Vasa Golf Resort στη Βάσα Κελλακίου της Λεμεσού. Με βάση τα σχέδια ανάπτυξης, το έργο εκτείνεται σε πάνω από 200 εκτάρια γης προϋποθέτοντας κόστος ανάπτυξης ύψους 340 εκατ. ευρώ. Η ανάπτυξη αποτελείται από ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών μαζί με ειδική λέσχη, ξενοδοχείο με 30 πολυτελείς σουίτες, σπα και κέντρο ευεξίας, μία μοντέρνα τοποθεσία που θα συμπεριλαμβάνει εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και καταστήματα λιανικής πώλησης, 106 μονοκατοικίες μεγέθους από 120 τ.μ. έως 160 τ.μ., 156 διαμερίσματα από 80 τ.μ. έως 120 τ.μ., καθώς και 498 οικόπεδα ειδικά για την κατασκευή βιλών μεγέθους από 180 τ.μ.

Minthis Hills Resort
Έργο που συνδυάζει τη δύναμη της φύσης με την πολυτέλεια του 21ου αιώνα είναι το Minthis Hills Resort, στην Πάφο, το οποίο αναζητάει επενδυτή. Εκτός από ξενοδοχείο, εστιατόρια, επιχειρηματικό κέντρο, σπα, γυμναστήριο με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και γήπεδα τένις, αναμένεται να περιλαμβάνει μεγάλες πολυτελείς επαύλεις. Το θέρετρο έχει σχεδιαστεί από τους Woods & Bagot, κορυφαίους διεθνείς αρχιτέκτονες, μαζί με τους γνωστούς αρχιτέκτονες Atkins, οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίηση του masterplan.

Lord Byron Towers
Στη γωνία των λεωφόρων Λόρδου Βύρωνος και Γρίβα Διγενή στο κέντρο της Λευκωσίας τοποθετείται η ανέγερση των Lord Byron Towers. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός εμβληματικού κτηρίου, που θα διαθέτει πολυτέλεια και αισθητική ενώ θα προορίζεται τόσο για εμπορική ανάπτυξη όσο και για δημιουργία γραφειακών χώρων. Με 100 μέτρα ύψος, οι δύο πύργοι θα είναι το υψηλότερο κτήριο στην κατηγορία του για τα δεδομένα της κυπριακής αγοράς και τα γραφεία θα εκτείνονται σε 10.000 τ.μ. Για το έργο έχει εκδοθεί η σχετική πολεοδομική άδεια.

Limassol Landmark
Οι διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες Atkins έχουν σχεδιάσει το Limassol Landmark, το έργο που στόχο έχει να καταστεί ένας από τους κυριότερους προορισμούς της πόλης. Με 24 ορόφους, ο πύργος που αναμένεται να διαθέτει ιδιαίτερη διαρρύθμιση και σχεδιασμό, θα αποτελείται από πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα, σπα, κέντρο υγείας, γήπεδο τένις, καταστήματα και εστιατόρια. Το Limassol Landmark, που αποτελεί ένα εκ των έργων για το οποίο αναζητείται επενδυτής έχει εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια στις 29 Ιουλίου του 2013.

Pafilia Tower
Στην παραλία της Λεμεσού αναμένεται να ανεγερθεί ο 36 ορόφων πύργος μικτής ανάπτυξης, αφενός με καταστήματα, εστιατόριο, καφετέρια και γραφεία και αφετέρου με πολυτελή διαμερίσματα, μεζονέτες και ρετιρέ. Με ιδιαίτερη διαρρύθμιση, ο πύργος θα συμπεριλαμβάνει τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης για δημόσια χρήση, δύο ορόφους με εμπορικά καταστήματα, έξι ορόφους γραφείων και 27 ορόφους οικιστικών μονάδων. Η έγκριση του Δήμου Λεμεσού δόθηκε τον Μάιο του 2013, ενώ εκκρεμεί η πολεοδομική άδεια.

Santa Roza Tower
Ως κτήριο ορόσημο για το κέντρο της Λευκωσίας εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το Santa Roza Tower στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, το οποίο είναι σχεδιασμένο από τους Atkins και ενσωματώνεται στο φυσικό περιβάλλον. Ως έργο μικτής ανάπτυξης, το 25όροφο κτήριο διαθέτει ακαθάριστο εμβαδόν 37.789 τ.μ., ενώ σε αυτό θα στεγάζονται καταστήματα, 16 όροφοι με γραφεία και 6 δυάρια διαμερίσματα.

TO LINK ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ