ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε λουκέτο οδηγεί η Velister τα τρία κανάλια

Mad, Capital και Extra δεν αποδέχονται την καταβολή των δυσβάστακτων τελών της πλατφόρμας

«Μαύρο» αναμένεται να ρίξουν από την 1η Σεπτεμβρίου τρία παγκύπρια τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία αρνούνται να καταβάλουν τα αυξημένα τέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας Velister.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τριών τηλεοπτικών σταθμών Αχιλλέα Δημητρίου, διευθυντή του Capital Tv, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι αδύνατο πλέον να διαιωνίζεται το πρόβλημα χωρίς να υπάρχει μια τελική απόφαση.

Σύμφωνα και με την άδεια λειτουργίας της, που εξασφάλισε μετά από σχετικό κρατικό διαγωνισμό, η Velister προχώρησε από την 1η Ιουλίου στην αύξηση των ετήσιων τελών των καναλιών, από τις 120.000 στις 182.000 ευρώ, κόστος δυσβάστακτο για τους σταθμούς.

Μετά από κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου τα τρία τηλεοπτικά μέσα να παραμείνουν «ζωντανά», οι διευθύνσεις των καναλιών πήραν παράταση μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα για να καταβάλουν προσωρινά τα αυξημένα τέλη Ιουλίου - Αυγούστου, προκειμένου να δοθεί χρονικό περιθώριο για επίλυση του όλου προβλήματος.

Δεδομένης της άρνησης των τριών σταθμών (Mad, Capital και Extra) να προχωρήσουν στην καταβολή των νέων αυξημένων τελών, την επόμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό σήμα τους αναμένεται να σταματήσει να εκπέμπει από τη πλατφόρμα της Velister, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στην οποιαδήποτε υποχώρηση.

Την κατάσταση παρακολουθεί στενά και η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, η οποία εκφράζει την ανησυχία της για το σημείο στο οποίο έχει περιέλθει το ζήτημα, αναγνωρίζοντας πως το ύψος των τελών που καταβάλλονται για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών προς την πλατφόρμα της Velister, είναι πολύ ψηλά για τα κυπριακά δεδομένα.

Ανδρέας Πετρίδης: «Θα υπάρξει αίσια κατάληξη»
Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Πρόεδρος της ΑΡΚ Ανδρέας Πετρίδης, εκφράζει την αισιοδοξία πως θα υπάρξει αίσια κατάληξη στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, που θα αποτρέψει το κλείσιμο των τριών καναλιών. Αυτό που ωστόσο δεν μπορεί να προβλεφθεί, σημειώνει ο κ. Πετρίδης, είναι κατά πόσον η λύση θα βρεθεί πριν από την κρίσιμη ημερομηνία της 1ης Σεπτεμβρίου. «Σίγουρα πιστεύω πως λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν από την επόμενη πληρωμή της δόσης προς την Velister, διότι αυτό βολεύει όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλυτικό ρόλο για την επίλυση του ζητήματος αναμένεται να δώσει γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας εντός των επομένων ημερών, πριν οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί κατεβάσουν ρολά.

Media: Τελευταία Ενημέρωση