ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διάνοιξη Πυροΐου ζήτησαν ξανά από τον ΠτΔ οι κάτοικοι

Οι Πυρογιάτες τον κάλεσαν να εντείνει τις προσπάθειες για άνοιγμα του οδοφράγματος

ΚΥΠΕ

Να εντείνει τις προσπάθειες του για άνοιγμα του οδοφράγματος του Πυροΐου ζήτησε εκ νέου σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντιπροσωπεία Πυρογιατών.

Με αφορμή την επέτειο κατάληψης του Πυροΐου από τα κατοχικά στρατεύματα αντιπροσωπεία Πυρογιατών από τελούμενη από τον πρόεδρο και Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροΐου, τον Πρόεδρο και Μέλη του Προσφυγικού Σωματείου «Το Πυρόι» και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού του Αγίου Αντύπα Πυροΐου επισκέφτηκε σήμερα το Προεδρικό Μέγαρο και επέδωσε ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το ψήφισμα παρέλαβε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Διευθυντής Προεδρίας Κύπρος Κυπριανού.

«Εμείς σαν Πυρογιάτες δεν έχουμε πρόσβαση στο χωριό μας για το λόγο ότι βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή. Εδώ και 41 χρόνια παίρνουμε την ίδια απάντηση ότι είναι στρατιωτική ζώνη. Σήμερα θέλουμε επίσης να παρακαλέσουμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να βοηθήσει για την επίλυση του θέματος του Πυροΐου. Το χωριό είναι κατεστραμμένο και παρακαλούμε τον Πρόεδρο ακόμη μια φορά να σώσει ότι έμεινε όρθιο, που είναι η εκκλησία του χωριού η οποία αποτελεί μνημείο πέραν των 800 χρόνων και να βοηθήσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να εισέλθουμε στο χωριό και να τη συντηρήσουμε».

Είπε ακόμη ότι οι Πυρογιάτες στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση του Κυπριακού. Σημείωσε ωστόσο πως θα πρέπει για το θέμα του Πυροΐου να «είμαστε λίγο πιο απαιτητικοί» καθώς όπως εξήγησε, «οι δύο δίοδοι που θα πρέπει να ανοίξουν αυτή τη στιγμή και που θα έχουν όφελος για όλη την Κύπρο τόσο για τους Ε/κ όσο και για τους Τ/κ είναι το Πυρόι και τα Κόκκινα».

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα ο Διευθυντής Προεδρίας Κύπρος Κυπριανού ανέφερε πως είναι καλά γνωστό ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταβάλλει προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι το θέμα του Πυροΐου έχει τεθεί και στην Επιτροπή Οδοφραγμάτων και η προσπάθεια συνεχίζεται από πλευράς του Προέδρου με κάθε δυνατό τρόπο.

Χαιρέτησε το γεγονός ότι οι Πυρογιάτες στηρίζουν τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για λύση του Κυπριακού υποδεικνύοντας πως αυτός είναι και ο απώτερος στόχος, να λυθεί δηλαδή το Κυπριακό και να επιστρέψει ο κόσμος στα σπίτια του.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα διαβιβάσει το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και πως το θέμα του Πυροΐου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση