ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη σωστή κατεύθυνση τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση

Προέχει η εξυπηρέτηση των πολιτών και η διαφάνεια, τονίζει το ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Αποτελεί αναντίλεκτη πραγματικότητα ότι παρά τις κατά καιρούς εκσυγχρονιστικές αλλαγές, η Δημόσια Υπηρεσία χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και ριζοσπαστικό εκσυγχρονισμό, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης. Υπογραμμίζοντας ότι, "στόχος θα πρέπει να είναι ο περιορισμός και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, η ενίσχυση της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων και στην σχέση του πολίτη με τις κρατικές υπηρεσίες και τη δημόσια διοίκηση, η γεωγραφική της αποκέντρωση, η ενίσχυση της αξιοκρατίας, των μετρήσιμων κριτηρίων και της αντικειμενικότητας στις διαδικασίες προσλήψεων αξιολόγησης και προαγωγής των δημόσιων υπαλλήλων", πρόσθεσε πως, "οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αλήθεια ότι πολύ λίγο ή και καθόλου αγγίζουν όλα αυτά τα ζητήματα". Όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης, "απέχουμε ακόμα αρκετά από μια συνολική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, έτσι που η Δημόσια Υπηρεσία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα του απλού πολίτη".

Την ίδια όμως στιγμή, αντικειμενικά κρίνοντας, υπάρχουν στοιχεία στα νομοσχέδια τα οποία κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, σημείωσε εξηγώντας ότι, "τέτοια είναι η επέκταση
του θεσμού της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων για θέσεις πέραν της κλίμακας Α8 και για θέσεις προαγωγής, το άνοιγμα θέσεων προαγωγής σ’ όλη τη δημόσια υπηρεσία και οι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων".
Τέλος, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα μελετήσει πολύ προσεκτικά τα νομοσχέδια και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα αφού ακούσει και τις απόψεις των άμεσα εμπλεκόμενων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση