ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χριστοδουλίδης: «Θέλουμε σχέδιο λύσης στα μέτρα του κυπριακού λαού»

Οφείλουμε, ωστόσο, όλοι να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο του διαλόγου

ΚΥΠΕ

ίναι λανθασμένη η επιλογή να τοποθετούμαστε από τώρα με ένα ‘ναι’ ή με ένα ‘όχι’ σε ένα σχέδιο, το οποίο δεν έχουμε ενώπιον μας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ ‘55-‘59 Μιχαλάκη Παρίδη, στην Αναφωτία.

Όπως είπε, η προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει κατάληξη σε ένα σχέδιο λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, έτσι ώστε να έχει και ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα δημοψήφισμα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν θα θέσει ενώπιον του λαού ένα σχέδιο, με το οποίο ο ίδιος δεν συμφωνεί και δεν ανταποκρίνεται κατ’ επέκταση και στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», ανέφερε.

Έστειλε μήνυμα προς όλα τα κόμματα και προς το σύνολο του κυπριακού λαού ότι μια λύση στο πλαίσιο στο οποίο γίνεται ο διάλογος, και που είναι οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου, θα είναι επιτυχία για όλους, ενώ μια ενδεχόμενη αποτυχία θα είναι κάτι αρνητικό για όλους.

«Για αυτό, το κάλεσμα είναι προς όλους για να εργαστούμε μαζί, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και να τερματιστεί η κατοχή», είπε.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σήμερα κάποια δεδομένα που μας επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι». Υπάρχουν, είπε, σήμερα εκείνα τα κίνητρα ώστε μια ορθολογιστικά σκεπτόμενη Τουρκία να μπορεί να αντιληφθεί τα οφέλη και για την ίδια, από μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

«Δεν υπάρχει ταυτόχρονα αμφιβολία πως τα προβλήματα που συναντούμε και θα συναντήσουμε θα είναι μεγάλα. Παραμένουμε σοβαροί, συγκρατημένα αισιόδοξοι και συνεπείς ως προς την ανάγκη για σκληρή δουλειά προς την κατεύθυνση τερματισμού της κατοχής, προς επίτευξη του στόχου να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια πατρίδα απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και διαχωριστικές γραμμές. Οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια χώρα ασφαλή και ευημερούσα», είπε.

Πρόσθεσε ότι ύστερα από τόσα χρόνια απογοήτευσης είναι φυσιολογικό κάποιοι συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν και τη νέα προσπάθεια με επιφύλαξη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που μιλήσαμε για ευκαιρίες επίλυσης του Κυπριακού οι οποίες, δυστυχώς, ναυάγησαν.

«Οφείλουμε, ωστόσο, όλοι να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο του διαλόγου, χωρίς χαρακτηρισμούς και αφορισμούς. Να αναγνωρίσουμε πως όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό αυτής της πατρίδας», ανέφερε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση