ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλούσιος ο τηλεοπτικός μποναμάς

Με πολλές ιδιαιτερότητες, καινοτομίες και ντόπιες παραγωγές αρχίζει η νέα χρονιά

Το νερό μπαίνει στο αυλάκι και σιγά-σιγά τα νέα τηλεοπτικά προγράμματα κάνουν την εμφάνισή τους στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, ενώ η μάχη της τηλεθέασης φαίνεται πως φέτος θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Το Σίγμα γίνεται φέτος 20 χρονών και παρουσιάζει ένα πλούσιο κυπριακό πρόγραμμα από πλευράς παραγωγών γεγονός που το κάνει να διεκδικεί διακαώς την πρωτιά, ο ΑΝΤ1 που επιθυμεί να διατηρηθεί στην κορυφή στην οποία αναρριχήθηκε δύσκολα μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και από την άλλη το Mega που έπειτα από πολλά χρόνια φέτος φαίνεται να ελπίζει περισσότερο από ποτέ για αύξηση των ποσοστών του. Η φετινή σεζόν παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και διαφέρει αρκετά από τις προηγούμενες.

Για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουμε στην Κύπρο και ειδικότερα στην κυπριακή τηλεόραση αντρικά καλλιστεία από το Σίγμα, τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με παρουσιάστρια την Έβελυν Καζαντζόγλου και τριμελής κριτική επιτροπή με μέλη από Κύπρο και Ελλάδα. Το πρώτο όνομα που κλείδωσε είναι εκείνο της δημοσιογράφου Σύλιας Ιωαννίδου, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο ονόματα. Παράλληλα γίνονται σκέψεις για τη δημιουργία τέταρτου κριτή, ο οποίος θα εναλλάσσεται από καλεσμένους κριτές. Από την άλλη, πάλι για πρώτη φορά θα δούμε τρεις διαφορετικές σατιρικές εκπομπές: «Πατάτες Αντιναχτές» από το ΡΙΚ1, το «Σόου και Αβλαβές» από το Σίγμα και τη σατιρική εκπομπή του Mega για την οποία έγινε μεγάλος ντόρος, η οποία απέκτησε τελικά όνομα και είναι το «Fakatetous».

Παράλληλα, μία ακόμα καινοτομία στην εγχώρια τηλεόραση είναι τα δύο παιδικά ριάλιτι τα οποία κάνουν επίσης την παρθενική τους εμφάνιση στην Κύπρο. Πρόκειται για το «Dansing Junior» του Mega και το «The Musical Kids» στο Σίγμα, τα οποία φαίνεται πως θα παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και αντιδράσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος η πρόταση του κρατικού καναλιού με τη σειρά «Καμώματα τζ’ αρώματα», η οποία αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια θα λέγαμε των αυτοτελών επεισοδίων του κύκλου των κυπριώτικων σκετς, τα οποία αγκαλιάστηκαν από το κοινό. Η συγκεκριμένη σειρά, κρίνοντας από τα τρέιλερ κουβαλά εκείνη την αφέλεια των σκετς του ΡΙΚ και ίσως κάνει την έκπληξη φέτος. Τέλος, για ακόμη μία χρονιά θα δούμε πολλές σαπουνόπερες κυπριακής παραγωγής αλλά και αρκετές κωμωδίες που έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αστεία αυτά τα καλλιστεία
Για τρίτη χρονιά το Mega διοργανώνει τα κυπριακά καλλιστεία αλλάζοντας όμως, ελλείψει του περσινού χορηγού το όνομα της εκπομπής. Έτσι, φέτος, δεν θα έχουμε «Feel fantastic» αλλά Σταρ Κύπρος 2015 που για να λέμε και την αλήθεια δεν ένιωθε και κανένας φανταστικά από αυτό το πρόγραμμα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πήραμε μία… γερή δόση από το τι μας περιμένει φέτος στα live με τα κάστινγκ του Σταρ Κύπρος 2015 που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η φετινή διοργάνωση των καλλιστείων από το Mega είναι η τρίτη και όπως κρίνουμε από όσα είδαμε στα κάστινγκ και η φαρμακερή. Πλήθος κορασίδων πέρασαν μπροστά από τον αυστηρότατο έλεγχο της πενταμελούς κριτικής επιτροπής, απαντώντας σε καυτές ερωτήσεις του τύπου: «Τι λέει το αγόρι σου που είσαι εδώ» ή άκουσαν αυστηρές επιβεβαιώσεις που λέχθηκαν με ύφος χιλίων καρδιναλίων του τύπου: «Ο χώρος του μόντελινγκ είναι δύσκολος και χρειάζεται μελέτη, κορίτσι μου».

Τα κοριτσάκια, πολλά από τα οποία δεν είχαν καταλάβει πού πήγαιναν, πιστεύοντας πως ξαφνικά θα εμφανιστεί μπροστά τους η Σάλι Σπέκτρα από το «Τόλμη και Γοητεία» ή ο αμερικανός ατζέντης για να τις ανεβάσει στην πασαρέλα της Victoria Secret θαμπώνονταν από την επιτηδευμένη σοβαρότητα της συγκεκριμένης παραγωγής. Η εκπομπή δεν είναι τίποτα περισσότερα από ένα κρεοπωλείο, το οποίο θα εκμεταλλευτεί την άγνοια και την αφέλεια ορισμένων εκ των διαγωνιζομένων για να χορέψει στην πλάτη τους τον χορό της τηλεθέασης. Η απορία που δημιουργείται είναι σε ποιον ακριβώς απευθύνεται αυτό το προϊόν, σε τι αποσκοπεί, ποιους κανόνες ακολουθεί και αν τελικά χρήζει ελέγχου για την ποιοτική του στάθμη από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Ας του ρίξει μια ματιά.

Media: Τελευταία Ενημέρωση