ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ: Δεν θα συναινέσουμε σε άνοιγμα κεφαλαίων της Τουρκίας

Η ΕΕ συνεργαστεί με την Τουρκία για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων 23 και 24 της Τουρκίας ενόσω η χώρα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ως αντιδήλωση της 21 της Σεπτεμβρίου 2005, υπογράμμισε, ως απάντηση σε όσους θεωρούν το άνοιγμα των εν λόγω κεφαλαίων ως μέσο εξευμενισμού της Τουρκίας για τη συνεργασία της στο μεταναστευτικό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο σε σχέση με τον ρόλο της Τουρκίας στη μεταναστευτική κρίση, ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη όπως η ΕΕ συνεργαστεί με την Τουρκία για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και που επηρεάζουν την Ευρώπη.  

Ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Λουξεμβούργο. Θέματα συζήτησης ήταν η κρίση στη Συρία, η εξωτερική πτυχή της μεταναστευτικής κρίσης, η κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού μετά το 2020.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση