ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήνυμα σε Καρογιάν-Αθηνά για τις βουλευτικές του Μάη

Αναμένει η ηγεσία του ΔΗΚΟ να ξεκαθαρίσουν επισήμως αν ενδιαφέρονται να επαναδιεκδικήσουν

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Υπό την έντονη ψιθυρολογία συνεργασίας με την Ελένη Θεοχάρους και την Κίνηση Αλληλεγγύης να υποβόσκει στους ΔΗΚΟϊκούς κόλπους, πραγματοποιείται το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ. Η ατζέντα της συνεδρίας δεν περιλαμβάνει επίσημα το κεφάλαιο Ελένη Θεοχάρους, θα επικεντρωθεί στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, με την ηγεσία του κόμματος να στέλνει μήνυμα σε όσους ενδιαφέρονται να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο να εκδηλώσουν και επισήμως το ενδιαφέρον τους το συντομότερο. Το ζήτημα είναι πως στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελένη Θεοχάρους φαίνεται να δημιουργούνται και νέα δεδομένα για το κόμμα, χωρίς να αποκλείεται η ανακίνηση των εσωκομματικών αντιδράσεων.

Στη σημερινή συνεδρία, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος θα τοποθετηθεί για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τα οικονομικά του κόμματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ», θα ζητήσει από τα στελέχη που ενδιαφέρονται να κατέλθουν στο ψηφοδέλτιο και δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί επισήμως να το πράξουν το συντομότερο. Όπως όλα δείχνουν σε εκκρεμότητα μένει αποκλειστικά η κατεξοχήν εσωκομματική αντιπολίτευση του Νικόλα Παπαδόπουλου, που δεν είναι άλλη από τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και τη βουλευτή Λεμεσού Αθηνά Κυριακίδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κύκλοι από το περιβάλλον των δύο πρωτοκλασάτων στελεχών ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο για το κατά πόσο θα θέσουν υποψηφιότητα ή όχι, ιδιαιτέρως από τη στιγμή που μπαίνει στη μέση μία ενδεχόμενη συνεργασία με την Ελένη Θεοχάρους, εκπρόσωπο της σκληρής γραμμής στο Κυπριακό. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Κ», τόσο ο Μάριος Καρογιάν όσο και η Αθηνά Κυριακίδου θα απουσιάζουν από την απογευματινή συνεδρία, με την τελευταία να επικαλείται κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν θα τις επιτρέπουν να παρευρεθεί.

Μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρία θα γίνει και ο απολογισμός της Νεολαίας του ΔΗΚΟ, από τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγιώτου, ενόψει και της λήξης της θητείας του και των συνεδριακών διαδικασιών για ανάδειξη νέας ηγεσίας τις προσεχείς μέρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση