ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με μικρές αλλαγές η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιστρέφει στο υπουργείο Εξωτερικών

Μετά τη νίκη στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επιστρέφει, όπως προκύπτει, στο παλαιό σχήμα διακυβέρνησης, το οποίο επί της ουσίας οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Ιουνίου. Σε συνεργασία με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Νταβούτογλου πραγματοποίησε μικρές αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης, την οποία ανακοίνωσε πριν λίγο.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία διήρκησε 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ της ανακοίνωσης της σύνθεσης της νέας Βουλής προηγήθηκε από το ΑΚΡ η εκλογή στην Προεδρία της Βουλής του βουλευτή της Κωνσταντινούπολης, Ισμαήλ Καχραμάν. Η σύνθεση έχει ως εξής:

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης: Μεχμέτ Σιμσέκ, Γιαλτσίν Άκντογαν, Τουγρούλ Τουρκκές, Λουτφού Ελβάν
Υπουργός Εξωτερικών: Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ισμέτ Γιλμάζ
Υπουργός Δικαιοσύνης: Μπεκίρ Μπόζτναγ
Υπουργός Εσωτερικών: Εφκάν Αλά
Υπουργός Ε.Ε.: Βολκάν Μποζκίρ

Σε δηλώσεις του ο κ. Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου η συμμετοχή των πολιτών άγγιξε το 85%, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα Βουλή θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός νέου συντάγματος.

Σε ό,τι αφορά στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησής του, ο κ. Νταβούτογλου χρησιμοποίησε τον όρο «χαρμάνι» για να δείξει ότι αυτή ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες και ανάγκες ολόκληρης της Τουρκίας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα λύσει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ των δύο κορυφαίων θεσμών
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ