ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντιπρόεδρος Πλακιωτάκης εν αναμονή παραίτησης Μεϊμαράκη

Θα αναλάβει χρέη μεταβατικού προέδρου του κόμματος μέχρι και τις εκλογές

Kathimerini.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Στην πρώτη κίνηση για την υλοποίηση της απόφασής του να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τοποθετώντας τον μέχρι σήμερα γραμματέα της κοιν. ομάδας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Με αυτό τον τρόπο, εφόσον ο κ. Μεϊμαράκης παραιτηθεί, ο κ. Πλακιωτάκης θα αναλάβει χρέη μεταβατικού προέδρου του κόμματος, μέχρι και τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Αν ο κ. Μεϊμαράκης δεν όριζε αντιπρόεδρο τότε, βάσει του καταστατικού του κόμματος, τη θέση του προεδρεύοντος θα αναλάμβανε ο γραμματέας του κόμματος κ. Ανδ. Παπαμιμίκος.

Ωστόσο, η κίνηση Μεϊμαράκη, αν και φέρνει πιο κοντά την παραίτησή του, δεν καθιστά βέβαιη και την υλοποίησή της.

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει δηλώσει από τα μεσάνυχτα χθες (Star) ότι παραιτείται εξαιτίας διαρροής από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι μετά το φιάσκο της Κυριακής δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης προσέθεσε ότι εάν υπάρξει δημόσια δήλωση του κ. Σαμαρά ή έστω μεταξύ τους επικοινωνία (σ.σ. μάλιστα κάλεσε τον κ. Αδ. Γεωργιάδη που βγήκε στην ίδια εκπομπή να «πάρει τηλέφωνο το Σαμαρά») στην οποία θα διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί την παραίτησή του, ο ίδιος θα παραμείνει στην ηγεσία.

Συνεργάτες, πάντως, του πρώην πρωθυπουργού διευκρίνιζαν, ήδη από τη Δευτέρα, ότι τέτοια δήλωση δεν υπήρξε από πλευράς του κ. Σαμαρά και έκαναν λόγο για σενάρια εφημερίδων. Προφανώς δε δεν έκριναν σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία με την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Σαμαράς, όπως, άλλωστε, και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλής, δεν αναμένεται να παραστούν στην αποψινή (19:00) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που αναμένεται να αποτελέσει θέατρο αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση, το φιάσκο της Κυριακής «αποδεκατίζει» τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει της συζήτησης δύσκολων νομοσχεδίων και του προϋπολογισμού στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι έχουν παραιτηθεί ήδη από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Πλακιωτάκης ως αντιπρόεδρος μένει να αποδειχθεί αν θα διατηρήσει και το ρόλο του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ενώ, εφόσον ο κ. Μεϊμαράκης παραιτηθεί και ο κ. Πλακιωτάκης αναλάβει την εκπροσώπηση του κόμματος, σε μία κρίσιμη συγκυρία η Ν.Δ. θα πρέπει να καλύψει τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες θέσεις στην κοινοβουλευτική της ομάδα. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ