ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο καλός μήνας του Προέδρου και η επιστροφή στην Κύπρο

Μετά από την απουσία στην Ευρώπη, ο Νίκος Αναστασιάδης ευχήθηκε μέσω Facebook

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ολοκλήρωση της περιόδου των επαφών του στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω Facebook.

Δεν αμέλησε δε να ευχηθεί και καλό μήνα σε όλους, προλογίζοντας τις επισκέψεις Λαβρόφ-Κέρι στην Κύπρο.

«Επιστροφή στην Κύπρο μετά από τέσσερις μέρες επαφών σε Μάλτα, Βρυξέλλες και Παρίσι. Συνεχίζουμε αυτή τη βδομάδα με τις συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και ΗΠΑ. Καλό μήνα να έχουμε», έγραψε σχετικά.

Φθάνει απόψε στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας
Φθάνει απόψε στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει αύριο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι προσμένει σε μια σειρά εποικοδομητικών συνομιλιών στην Κύπρο, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “τα αποτελέσματα των συνομιλιών μας θα προσφέρουν ωφέλιμη συμβολή στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων για το καλό των δυο λαών μας και θα υποβοηθήσουν στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο”.

Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της Μόσχας για τη θέση αρχών της Λευκωσίας σε σχέση με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, ενώ σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας για μια βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, “με αυστηρό σεβασμό των συμφερόντων και των δύο κυπριακών κοινοτήτων”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση