ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

15ήμερη αναβολή στη συζήτηση για τους σταθμούς ραδιοφώνου-τηλεόρασης

Δόθηκε χρόνος στους επηρεαζόμενους να μελετήσουν σε βάθος το νομοσχέδιο

ΚΥΠΕ

15ήμερη αναβολή στη συζήτηση για τους ραδιοφωνικούς - τηλεοπτικούς οργανισμούς στην Επ. Εσωτερικών
Αναβολή για 15 μέρες συζήτησης του νομοσχεδίου που τροποποιεί τον περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμο, αποφάσισε σήμερα η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών μετά από σχετικό αίτημα των εμπλεκομένων να μελετήσουν περαιτέρω την προτεινόμενη νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννος Λαμάρης είπε πως παρά τη διαβούλευση που προηγήθηκε της κατάθεσης του νομοσχεδίου, οι πλείστοι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν αναβολή προκειμένου να μελετήσουν το τελικό κείμενο και πως ως εκ τούτου δόθηκε παράταση 15 ημερών για ενημερωθούν όλοι για το αντικείμενο της συζήτησης.

Ο κ. Λαμάρης ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο γίνονται αλλαγές που έχουν σχέση με την ΕΕ αλλά και άλλες που εκσυγχρονίζουν το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και έδωσε ως παράδειγμα την πρόνοια που ρυθμίζει ζητήματα διαφημίσεων σε ό,τι αφορά τα παιδιά, θέματα δεοντολογίας και συμπεριφοράς.

«Θα επανέλθουμε σε 15 μέρες σεβόμενοι την επιθυμία εμπλεκομένων για περαιτέρω μελέτη του νομοσχεδίου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού επανέλαβε ότι έχει αναβληθεί η συζήτηση για 15 μέρες για να δοθεί χρόνος στους επηρεαζόμενους να μελετήσουν σε βάθος το νομοσχέδιο για να ξεκινήσει και η εις βάθος συζήτηση του νομοσχεδίου.

Πρόσθεσε πως ως θέση αρχής ο ΔΗΣΥ είναι πάντα «υπέρ της πολυφωνίας που είναι και ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας και υπέρ της δυνατότητας επιβίωσης των ΜΜΕ αλλά πρώτα και πάνω απ` όλα υπέρ της σωστής λειτουργίας των ΜΜΕ που υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο».

Ο βουλευτής, τέλος, του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι είναι η πιο ακατάλληλη ώρα για να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο, υποδεικνύοντας ότι αυτό φάνηκε και από την αντίδραση των φορέων της τηλεόρασης στη σημερινή συνεδρία.

Πρόσθεσε ωστόσο πως θεωρεί δίκαιο οι βουλευτές να ενημερωθούν για τις θέσεις των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών έτσι ώστε να γίνει η πληρέστερη δυνατή προετοιμασία αυτού του νομοσχεδίου.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι σε μια προεκλογική περίοδο που τα κόμματα έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα ΜΜΕ είναι αμφίβολο αν θα γίνει μια πραγματικά ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση του όλου θέματος, προσθέτοντας ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου θα έπρεπε κανονικά να ξεκινήσει από τη νέα Βουλή με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρχουν επιταγές προς εξαργύρωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Media: Τελευταία Ενημέρωση