ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πλάνο συνεργασιών με χώρες Ε.Ε. και Μ.Α. από Κυβέρνηση

Κρίνεται ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέσα από τριμερείς μηχανισμούς συνεργασίας μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι κοινές προκλήσεις και τα προβλήματα της περιοχής μας, δήλωσε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ευκαιρία της συνάντησης τη Δευτέρα των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Λιβάνου, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την προσδοκία της Κυβέρνησης για διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλες χώρες, τόσο της περιοχής, όσο και της ΕΕ.

Σε δηλώσεις του στην Πάχνα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως "είναι βαθιά η πεποίθηση μας ότι μέσα από τέτοιους τριμερείς μηχανισμούς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι προκλήσεις και τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία είναι κοινά, και θεωρούμε ότι αύριο θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σε επίπεδο ΥΠΕΞ, για να δούμε πώς προχωρεί και η συνεργασία με τον Λίβανο".

Θα πρέπει, συνέχισε, να αναμένονται και άλλες συνεργασίες, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και με κράτη-μέλη της ΕΕ, "καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει προστιθέμενη αξία, αφού μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορούν να βρεθούν και εκείνες οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε".

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι στόχος είναι οι μηχανισμοί αυτοί να διευρυνθούν και πως δεν αποκλείεται κανένα κράτος από το συμμετάσχει σε τέτοιου είδους μηχανισμούς "ενόσω ασπάζεται τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες με τα κράτη που συμμετέχουν".

Ανέφερε ότι για την Κυβέρνηση υπάρχουν δυο πυλώνες συνεργασίας, ο πρώτος αφορά τα γειτονικά κράτη και ο δεύτερος τους εταίρους μας στην ΕΕ, "οι οποίοι έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ανατολική Μεσόγειο".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση