ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμη η «συγκυβέρνηση» Όζγκιουργκιουν - Ντενκτάς

Παραδίνουν το Σάββατο τη λίστα «υπουργών» στον Μουσταφά Ακιντζί

Οι προετοιμασίες για τον σχηματισμό της νέας «συγκυβέρνησης» της τ/κ Δεξιάς οδεύουν προς το τέλος. Η λίστα των «υπουργών» της νέας κυβέρνησης θα παραδοθεί αύριο στις 11.00 στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.

Σήμερα στις 17.00, τα κεντρικά όργανα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού Κόμματος θα συνεδριάσουν για να δώσουν την έγκρισή τους στις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στη νέα «κυβέρνηση».

Νωρίτερα, οι ηγέτες των δύο κομμάτων υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο «πρωθυπουργός»  Όζγκιουργκιουν ανέφερε πως «αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση του τόπου με σημαντικά προβλήματα. Εφόσον αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες φόρμουλες για διέξοδο από τα προβλήματα» τονίζει ο νέος «πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της κοινότητάς του με την Τουρκία, ο κ. Όζγκιουργκιουν τονίζει «Στο πεδίο του οικονομικού πρωτοκόλλου, στις σχέσεις μας με τον Ντενκτάς και την Τουρκία δεν υπάρχουν διαφωνίες. Συμφωνήσαμε με το Δημοκρατικό Κόμμα για να υπερνικήσουμε τα προβλήματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο κ. Ντενκτάς ανακοινώνει ότι το κόμμα του θα δώσει στην «κυβέρνηση» δύο τεχνοκράτες «υπουργούς». Αυτή η πρωτοβουλία λαμβάνεται λόγω του ότι ο αριθμός των εδρών του κόμματος στη «Βουλή» είναι περιορισμένος.

Ο κ. Ντενκτάς στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της «Αρχής Ηλεκτρισμού» αναφέρει ότι η νέα «κυβέρνηση» θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ΑΗΚ.
Ακόμη, στο Κυπριακό, ο κ. Ντενκτάς στέλνει στην ε/κ πλευρά το εξής μήνυμα «Οι Ελληνοκύπριοι ας μην αναμένουν ότι θα σταματήσουμε (μέχρι τη λύση) τη ζωή μας (στο βόρειο κομμάτι του νησιού)».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το πρόγραμμα της νέας «κυβέρνησης» θα κατατεθεί στη «Βουλή» την ερχόμενη Παρασκευή.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση