ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Κυρίτσης: Αποφασισμένη η ΠΕΟ να περάσει στην αντεπίθεση

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν μονόπλευρα και αποκλειστικά το κόστος της κρίσης

ΚΥΠΕ

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν μονόπλευρα και αποκλειστικά το κόστος της κρίσης και η κοινωνική ανισότητα διευρύνεται χωρίς σταματημό, ανέφερε σε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Σε Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο οίκημα της ΠΕΟ, είπε ότι είναι γι’ αυτό η ΠΕΟ έχει αποφασίσει μέσα από το Έκτακτο Συνέδριο της που έγινε το περασμένο Δεκέμβρη, ότι είναι η ώρα το Συνδικαλιστικό κίνημα να περάσει δυναμικά στην αντεπίθεση.

Με πυξίδα αυτή την απόφαση, είπε, η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με αγώνες και διεκδικήσεις και έστειλε το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι αυτή την πορεία της αντεπίθεσης να την συνεχίσουμε και να την κλιμακώσουμε.

Ανέφερε ότι το κίνημα των εργαζόμενων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας, τιμά σήμερα με την λαμπρότητα που της αξίζει την κορυφαία ταξική γιορτή, την κόκκινη εργατική Πρωτομαγιά. Τιμούμε ταυτόχρονα τους Kύπριους πρωτοπόρους εργάτες, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι, μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης, έκτισαν με τη δράση τους ένα ισχυρό και ρωμαλαίο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στον τόπο μας.

Διαβεβαίωσε τους ηγέτες των Τ/κ προοδευτικών συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που παρέστησαν στην εκδήλωση ότι η δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση και η σκληρή επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, σε καμία περίπτωση δεν μας έχει οδηγήσει στο να υποβαθμίσουμε έστω και κατ’ ελάχιστο από τις προτεραιότητες μας το κυπριακό.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες κυριαρχούν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφαρμόζονται στην Κύπρο από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ στην πιο ακραία και επιθετική μορφή τους, είπε. Γι’ αυτό και η Κύπρος, συνέχισε, είναι σήμερα η χώρα με τον πιο ψηλό ρυθμό διεύρυνσης της κοινωνικής ανισότητας, με το πιο ψηλό ποσοστό μακροχρόνια άνεργων, με τον πιο ψηλό ρυθμό μείωσης των μισθών και με το ψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης του πληθυσμού της, σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη. Το κοινωνικό κράτος ξηλώνεται και οι συνταξιούχοι εξωθούνται σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η ΠΕΟ, είπε, απευθύνεται στους εργαζόμενους καλώντας τους να στηρίξουν στις εκλογές το ΑΚΕΛ-Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, γιατί είναι η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να αντισταθεί στην κατηφόρα της λιτότητας και της απορρύθμισης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση