ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτικές «αναταράξεις» στα Κατεχόμενα

Η τουρκική κυβέρνηση εξαπολύει μετωπική επίθεση κατά των Τουρκοκυπρίων

Μπορεί η νέα «συγκυβέρνηση» της τ/κ Δεξιάς να είναι γεγονός και να προετοιμάζεται να υπογράψει τη νέα οικονομική συμφωνία με την Άγκυρα, με απώτερο στόχο την εναρμόνιση των σχέσεων Τουρκίας-τ/κ κοινότητας, ωστόσο τα προβλήματα στον άξονα Άγκυρας-Λευκωσίας και στο εσωτερικό της τ/κ κοινότητας παραμένουν και συνεχίζουν να λαμβάνουν διαστάσεις.

Με ένα δημοσίευμα, η τουρκική κυβέρνηση εξαπολύει μετωπική επίθεση κατά της δεύτερης μεγαλύτερης κοινότητας της Κύπρου. Συγκεκριμένα, φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας άκρως σημαντικούς ισχυρισμούς.

Σε σχετικό δημοσίευμά της, η «Μιλάτ» εστιάζει την προσοχή της στους υποτιθέμενους δεσμούς της τ/κ κεντροαριστεράς με το κουρδικό κίνημα και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το ΡΚΚ έφτασε στο σημείο να διορίζει σύμβουλο στη «συγκυβέρνηση» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος. Ακόμη, ισχυρίζεται ότι το εν λόγω κόμμα παρέχει διάφορες διευκολύνσεις στο ΡΚΚ σε ολόκληρη την βόρεια Κύπρο. Η Μιλάτ εμπλέκει στην όλη υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο» το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΡΤΚ και πρώην «Υπουργό Εσωτερικών» Ασίμ Ακάνσοϊ.

Την ίδια ώρα, πόλεμος έχει ξεσπάσει στις σχέσεις «Προεδρικού» και συνδικάτων, με το τ/κ συνδικάτο δασκάλων (KTÖS) να ζητά από τον Μουσταφά Ακιντζί να απομακρύνει από τα καθήκοντά της την ηγεσία της Ανώτατης Αρχής Εκπαίδευσης. Το συνδικάτο αναφέρεται σε σκάνδαλα και σε υποθέσεις διαφθοράς που εμπλέκεται η ηγεσία της λεγόμενης αρχής. Το Προεδρικό του κ. Ακιντζί όχι μόνο δεν υπερασπίζεται εμμέσως τα μέλη της αρχής που έχουν διοριστεί από την ηγεσία του Ντερβίς Έρογλου, αλλά ταυτοχρόνως κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο της παύσης.

Τέλος, η τ/κ Δεξιά εμποδίζει την ψήφιση «νόμου» για τα δικαιώματα της εργατιάς. Συγκεκριμένα, το πολιτικό σύστημα μπλοκάρει τον συνδικαλισμό στον ιδιωτικό τομέα. Ο Σερντάρ Ντενκτάς υπερασπιζόμενος αυτή την κίνηση φτάνει στο σημείο να δηλώσει ότι τα συνδικάτα καταπολεμούν την οικονομική ανάπτυξη.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση