ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μένει Βρυξέλλες η Θεοχάρους

Παραδίδει την έδρα της στον αμέσως επόμενο υποψήφιο Γιώργο Παπαδόπουλο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά από μία έντονη εκλογική αναμέτρηση, η επικεφαλής του Κινήματος Αλληλεγγύης, παίρνει τη βαλίτσα της και μεταφέρεται στις Βρυξέλλες καθώς μετά και από την συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων του Κινήματος, αποφασίστηκε να παραμείνει ευρωβουλευτής. Τη θέση της λαμβάνει ο πρώτος επιλαχόν στην Επαρχία Λεμεσού Γιώργος Παπαδόπουλος με αριθμό ψήφων 767 ψήφους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η κα. Θεοχάρους δεν είχε παρευρεθεί το βράδυ της Κυριακής στην ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών, προφανώς γιατί σήμερα θα λάμβανε τις τελικές της αποφάσεις.
Πάντως, στο ενδεχόμενο που η ίδια παρέδιδε τη θέση στη ευρωβουλή, ο διάδοχός της θα ήταν ο Σταύρος Ζένιος από τον ΔΗΣΥ, κάτι το οποίο φαίνεται να την ώθησε στο να παραμείνει στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση της Ελένης Θεοχάρους δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς πολλοί θεωρούσαν δεδομένο το ότι δεν θα παρέδιδε την έδρα. Και αυτό γιατί η ίδια κρατά για το Κίνημα την έδρα της βουλής και παράλληλα τις ίδιες κοινοβουλευτικές έδρες. Το ζήτημα ωστόσο αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις καθώς εδώ και καιρό πολλοί κατηγορούν την ευρωβουλευτή ότι παραπλάνησε το εκλογικό σώμα προς άγραν ψήφων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση