ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κριτική στον Ακιντζί από τον τ/κ Τύπο

Η κίνηση του τουρκοκύπριου ηγέτη ξαφνιάζει τις συντακτικές ομάδες

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επέλεξε να μην παραστεί σε δείπνο που παραχωρούσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξαιτίας της συμμετοχής του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η εξέλιξη βρίσκει αντίκτυπο στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία χρησιμοποιούν τον όρο «μποϊκότ».

Η μη προγραμματισμένη άφιξη του Μουσταφά Ακιντζί και τα όσα συνέβησαν στην συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη βρίσκουν αντίκτυπο και στα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. Η κίνηση του κ. Ακιντζί ξαφνιάζει τις συντακτικές ομάδες των τ/κ μέσων ενημέρωσης. Η «Κ» πληροφορείται ότι την στιγμή που ο κ. Ακιντζί κατευθυνόταν προς την Κωνσταντινούπολη με τζετ της τουρκικής κυβέρνησης, το «Προεδρικό» έδινε σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους την εσφαλμένη πληροφορία ότι για τις επόμενες ώρες δεν έχει προγραμματιστεί κανένα ταξίδι στο εξωτερικό για τον «Πρόεδρο».

Η κίνηση του κ. Ακιντζί έχει εξοργίσει Τουρκοκύπριους αναλυτές και δημοσιογράφους με το σκεπτικό ότι το «επικοινωνιακό παιχνίδι» της Άγκυρας ενδέχεται να βλάψει το καλό κλίμα στις συνομιλίες.

Ο Χιουσεγίν Εκμεκτσί ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για μια λανθασμένη κίνηση του κ. Ακιντζί. Την ίδια άποψη έχει και ο νεαρός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Αλί Κισμίρ που ζητά από τον ηγέτη του να πληροφορηθεί άμεσα για τους λόγους αυτής της επίσκεψης που δυσαρέστησε την ε/κ πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλευρό του κ. Ακιντζί βρίσκονται οι εθνικιστικές μερίδες της τ/κ κοινότητας και οι έποικοι. Οι συγκεκριμένες μερίδες κάνουν σημασία για την προβολή της αρχής της πολιτικής ισότητας και της «ΤΔΒΚ» σε διεθνή επίπεδο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση