ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βλέπει Σιζόπουλο για Προεδρία Βουλής ο Ενδιάμεσος

Κρούσεις στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ από Νικόλα και Λιλλήκα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο κάδρο της σεναριολογίας για την προεδρία της Βουλής μπαίνει δυναμικά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Ήδη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ έχει ήδη κάνει κρούση στον Μαρίνο Σιζόπουλο ότι θα τον στηρίξει για την Προεδρία της Βουλής. Όπως αναφέρουν άλλες έγκυρες πηγές και ο Γιώργος Λιλλήκας φέρεται να δήλωσε στον Μαρίνο Σιζόπουλο ότι η Συμμαχία Πολιτών είναι έτοιμη να τον στηρίξει για την Προεδρία της βουλής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το στρατόπεδο των σοσιαλιστών τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα σε ο,τι αφορά τα επόμενα βήματα του Μαρίνου Σιζόπουλου. Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έχει να αντιμετωπίσει εσωστρέφεια και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, μετά και από τα χαμηλά ποσοστά που έχει λάβει η ΕΔΕΚ.

Ανοικτό μένει το τι ακριβώς θα κάνουν οι Οικολόγοι και η Κίνηση Αλληλεγγύης. Με δεδομένο πάντως ότι στήριξαν όλη την προεκλογική τους ρητορική εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων, φαίνεται μάλλον απίθανο να συμπορευθούν στην Προεδρία της Βουλής μαζί τους. Αν όλοι τελικώς συμπράξουν στο όνομα του Μαρίνου Σιζόπουλου, εξασφαλίζουν 20 ψήφους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση