ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Η βασική προτεραιότητα…

Αρχικό ορόσημο η έναρξη της προετοιμασίας στις 9 Ιουνίου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ένα δεκαήμερο μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και σχεδόν ένας μήνας μετά την μαθηματική κατάκτηση του φετινού τίτλου. Λίγα πράγματα, για την ώρα, στο κεφάλαιο προγραμματισμός, με τα χρονικά περιθώρια ωστόσο, να μην θεωρούνται, για την ώρα, ασφυκτικά, σε συνδυασμό με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Αρχικό ορόσημο η έναρξη της προετοιμασίας στις 9 Ιουνίου, άλλες δύο εβδομάδες δηλαδή, αν και εξίσου σημαντικό θεωρείται ένα συμπληρωμένο ρόστερ, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Στην προκειμένη περίπτωση, από τις 18 μέχρι τις 30 Ιουνίου στην Πολωνία.

Πιο απλά, χρόνος ακόμη υπάρχει αρκετός στο ΑΠΟΕΛ, για την υλοποίηση του προγραμματισμού. Όπως και αδημονία υπάρχει στο κόσμο της ομάδας, όσο αργεί το πρώτο sms, όσο διαβάζεις ή ακούς για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, χωρίς κάτι χειροπιαστό να προκύπτει.

Η έγκαιρη υλοποίηση του προγραμματισμού, σαφώς και αποτελεί βασικό στοιχείο για μια καλή αγωνιστική χρονιά, πολύ περισσότερο για την επίτευξη του πρώτου στόχου της νέας περιόδου, της πρόκλησης – πρόκρισης σε ευρωπαϊκό όμιλο και ειδικά σε όμιλο του Τσιάμπιονς Λικ. Χρειάζεται, ωστόσο, υπομονή και μεθοδική δουλειά, γιατί από μόνη της η έγκαιρη τακτοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων δεν εξασφαλίζει και την επιτυχία. Παράδειγμα το περσινό καλοκαίρι.

Πολύ πιο γρήγορα, από ποτέ προηγουμένως τα τελευταία χρόνια, «έτρεξε» ο προγραμματισμός της περσινής περιόδου, με ελάχιστες τις εκκρεμότητες όταν η ομάδα μετέβη στην Πολωνία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Με πολύ περισσότερα μάλιστα τα ανοικτά κεφάλαια και τις μεταγραφές πέρσι, σε σχέση με τον αρχικό, τουλάχιστο, σχεδιασμό της φετινής περιόδου. Γρήγορα υλοποιήθηκε ο προγραμματισμός πέρσι και εξίσου γρήγορα διαπιστώθηκαν τα λάθη του…

Έχει κατ’ επανάληψη λεχθεί, πως για το ΑΠΟΕΛ της περιόδου 2016-2017 δεν απαιτούνται πολλές νέες μεταγραφές, μετά την αίσια όπως όλα δείχνουν κατάληξη της περίπτωσης Ούρκο Πάρντο και ειδικά αν η προσπάθεια παραμονής του Γιάννη Γιαννιώτα έχει θετική κατάληξη. Απ’ εκεί και πέρα, ο στόχος της ποιοτικής ενίσχυσης, σε συνδυασμό με τη μείωση του προϋπολογισμού, αναπόφευκτα χρειάζεται χρόνο.

Δεν είναι και το πιο εύκολο, η εξεύρεση ποιοτικών ποδοσφαιριστών, ικανών να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ, χωρίς να επιβαρυνθεί επικίνδυνα το μισθολόγιο και γενικότερα ο προϋπολογισμός.

Πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες για τις προτεραιότητες στο μεταγραφικό σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα. Στην ουσία μία είναι η προτεραιότητα και ένα το χρονοδιάγραμμα. Όποιες να και είναι τελικά οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, λίγες ή πολλές με βάση τα τωρινά αγωνιστικά δεδομένα και αυτά που ίσως διαμορφωθούν στη συνέχεια, προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας ακόμη πιο ποιοτικής, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια ομάδας και κυρίως έτοιμης να υλοποιήσει το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό στόχο της νέας χρονιάς, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις Ιουλίου – Αυγούστου.

Εκεί οριοθετείται το πιο σημαντικό χρονοδιάγραμμα και η βασική προτεραιότητα της νέας χρονιάς για το ΑΠΟΕΛ. Εκεί θα πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι να ανταποκριθούν και να δικαιώσουν τις προσδοκίες…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση