ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στρώνουν πλάνο μετά τις απώλειες στον ΔΗΣΥ

Βουλευτικές εκλογές και προεδρία βουλής συζητά το Πολιτικό Γραφείο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και την προεδρία της βουλής, θα συζητήσει το Πολιτικό Γραφείο το απόγευμα της Τρίτης. 

Αναμφίβολα στην Πινδάρου επικρατεί μούδιασμα μετά και από τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις απερχόμενες εκλογές καθώς για αρκετό καιρό το κόμμα ήταν βέβαιο πως θα είχε αύξηση κοινοβουλευτικών εδρών. Το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα και η απώλεια μίας έδρας αναμφίβολα ταρακούνησε τον ΔΗΣΥ, με αποτέλεσμα το Πολιτικό Γραφείο να συγκαλείται με στόχο την ανάλυση και αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Μόνος στην προεδρία της βουλής

Μεταξύ άλλων ο ΔΗΣΥ αναμένεται να συζητήσει και το ζήτημα προεδρίας της βουλής. Κομματικά στελέχη δεν αποκλείουν ο Αβέρωφ Νεοφύτου να διεκδικήσει την προεδρία, ωστόσο κανείς από τους υπόλοιπους κομματικούς σχηματισμούς δεν φαίνεται έτοιμος να συμπορευθεί με το κυβερνών κόμμα.

Άλλωστε ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζοντας από την αρχή πως δεν θα συμπορευθεί με τα δύο μεγάλα κόμματα, έχει δημοσιοποιήσει τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του Μαρίνου Σιζόπουλου ως μία προσπάθεια ενδυνάμωσης του ενδιάμεσου χώρου, κάτι το οποίο αναμένεται να πράξει και ο Γιώργος Λιλλήκας.

Η Κίνηση Αλληλεγγύης προχωρά τουλάχιστον στην πρώτη ψηφοφορία με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Συλλούρη και η όποια στήριξη υποψηφιότητας του ΔΗΣΥ φαντάζει απίθανη μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαν προεκλογικά τα δύο κόμματα. Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει πως είναι ανοικτό για όλα τα σενάρια προεδρίας της βουλής πλην της συμπόρευσής του με ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ.

Ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να μελετήσει διεξοδικά το ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του καθώς με τις πρώτες αντιδράσεις των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών, φαίνεται να μένει μόνος, χωρίς συνεργασίες, στη νέα πολυκομματική βουλή.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση